Željini kadeti uvjerljivo slavili protiv Mladosti

Odličnom igrom do punog plijena

Željini kadeti uvjerljivo slavili protiv Mladosti

Kadeti Željezničara ostvarili su ubjedljivu pobjedu u sklopu 21. kola Omladinske Premijer lige BiH.

Novo kolo za Željine kadete je donijelo duel u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti, a izabranici Nermina Šehovića na kraju su slavili sa 4:1 i u Sarajevo se vratili s punim plijenom.

Do prvog pogotka Željezničar je stigao u 16. minuti preko Pehilja, a to je ujedno bio i jedini gol u prvom dijelu, nakon čega su Plavi krenuli puno ofanzivnije. Prednost je u 55 minuti udvostručio Ćorić, a samo minutu kasnije za 3:0 je pogodio Šošić.

Iako je u Mladost preko Goralije uspjela smanjiti vodstvo, sve dileme oko pobjednika riješio je Gasal u 72. minuti i postavio, ispostavit će se, konačnih 4:1.

Premijer liga BiH za kadete, 21. kolo:

Mladost - Željezničar 1:4

Mladost: Merdić, Durmiš, Čago, Sjerotanović, Seković, Silajdžić, Kulović, Semić, Trako, Patković, Jašarspahić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Željezničar: Milićević, Fejzić, Beća, Drina, Pehilj, Šošić, Džanko, Ćorić, Husić, Karalić, Gasal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi