Hrvat došao da gasi vatru u velikanu: "Teško je očekivati bodove u prvoj utakmici"
Željko Kopić stigao je da spašava Dinamo Bukurešt koji je pretposljednji u rumunskoj Ligi 1.

Debituje za dva dana

Hrvat došao da gasi vatru u velikanu: "Teško je očekivati bodove u prvoj utakmici"

Eldar Ganibegović

Balkanski i rumunski velikan, Dinamo iz Bukurešta, prolazi kroz težak period. Klub se nalazi na pretposljednjem mjestu u Ligi 1, a da vatru gasi došao je hrvatski stručnjak Željko Kopić.

Hrvatski stručnjak i bivši trener GNK Dinamo Zagreb, Željko Kopić, jučer je i zvanično predstavljen kao novi trener Dinama iz Bukurešta.

Imat će izuzetno težak zadatak. Nakon 15 kola u Ligi 1 klub se nalazi na pretposljednjem mjestu, a na Kopiću je veliki teret i obaveza da 18-strukog prvaka Rumunije izvuče iz teške situacije u kojoj se nalazi.

Trener rođen u Osjeku rekao je da mu je jednako teško bilo i na Kipru kada je trenirao Pafos, a da je tada uspio da odvede tim u sredinu tabele.

Period na koji se Kopić pozivao bio je u sezoni 2018/2019, kada je 19. oktobra preuzeo kiparski tim. U 18 utakmica u kojima je vodio tim, Pafos je pobijedio sedam puta, izgubio šest, a remizirao pet puta. 

Oglasi

"Ogromna odgovornost za mene. Najvažnije mi je da promijenim nešto na bolje u timu. Sada je sve na meni. Na meni je da dam sve što imam u službi ovog tima, da svoje ideje sprovedem u djelo.

Gledao sam nekoliko utakmica, znam šta Dinamo znači navijačima. Drugačije je kada dođete da radite sa timom. Dinamo ne zaslužuje ovu poziciju na tabeli.. Privilegija je trenirati ovakav tim.

Imao sam sličnu situaciju ranije, u Pafosu na Kipru. Odveo sam tim u sredinu tabele. Pokušat ću dati istu energiju Dinamu.

Igrao sam protiv FCSB-a ovdje prije. Ima dobrih terena, stadiona. Poštujem sve u klubu, ali znam da je situacija komplikovana.

Razumijem šta Dinamo znači navijačima. Nadam se da ću vratiti uspjeh ovdje. Teško je govoriti o bodovima u prvom meču. Želim da vidim atmosferu u svlačionici. Želim se pripremiti za utakmicu sa Sepsijem", rekao je Kopić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen.

Dinamo će ove godine i prije jednomjesečne pauze imati još četiri utakmice u ligi, plus utakmicu Kupa s Otelulom. Protivnici u ligi biti će Sepsi, Cluj, Botosani i Voluntari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi