Ako se po jutru dan poznaje, rumunski tim nije pogriješio što je doveo Ivayla Peteva!

Pobjeda na debiju

Ako se po jutru dan poznaje, rumunski tim nije pogriješio što je doveo Ivayla Peteva!

Eldar Ganibegović

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, pobjedom je startao na klupi Universitatee iz Craiove. Ako se po jutru dan poznaje, sjajan potez rumunskog kluba.

Nakon što se rastao s bugarskim Ludogoretsom kojem je donio duplu krunu prošle sezone, Ivaylo Petev krenuo je u nove izazove.

Zajedno s trenerom golmana Adijem Adilovićem i videanalitičarom Admirom Kozlićem, stigao je u rumunsku Universitateu i sjajno startao.

Njegov novi tim danas je u 16. kolu rumunske Lige 1 s 1:0 slavio protiv Dinama iz Bukurešta. Gol odluke postigao je u petoj minuti Danciu.

Mjesto u prvoj minuti našao je i bh. napadač Elvir Koljić. Bio je najslabije ocijenjen u domaćem timu, a igrao je do 65. minute kada je umjesto njega ušao Marković.

Oglasi

Nakon tri meča posta bila je ovo prva pobjeda Universitatee u ligi. Petevov tim četvrti je s 26 bodova, osam manje (tabela uživo) od FCSB-a koji je prvi. Dinamo je s deset bodova tek na 15. mjestu.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Petev i ekipa gostuju kod Otelula. Dinamo će na domaćem terenu ugostiti vodeći FCSB.

Liga 1, 16. kolo:

Universitatea Craiova - Dinamo Bukurešt 1:0 (Danciu 5')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi