Grom iz vedra neba sa Maksimira: Otvaraju li se vrata Jakiroviću?

Nakon poraza od Hajduka

Grom iz vedra neba sa Maksimira: Otvaraju li se vrata Jakiroviću?

A. Čaušević

Iznenađujuća vijest stiže iz GNK Dinamo.

Željko Kopić na klupi Modrih nije izadržao ni 24 sata nakon poraza od Hajduka s čime je odbrana titule prvaka Hrvatske dovedena u pitanje. 

Zagrebački velikan je u saopštenju otkrio kako je Kopić bivši te da više nije trener prvog tima Dinama. 

"Željko Kopić preuzeo je klupu prve momčadi u prosincu 2021. godine te je vodio Dinamo u ukupno 19 službenih utakmica, uz odigranih 5 prijateljskih susreta.

U službenim utakmicama u HNL-u i Europa ligi s plavima je upisao 13 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 27:10. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv West Ham Uniteda i Seville u Europa ligi.

"Ovim putem želim zahvaliti Upravi kluba, igračima, stručnom stožeru, trenerima i svim zaposlenicima kluba na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali zadnjih dvije godine. Od prvog dana kada sam postao direktor Nogometne škole te kasnije sportski direktor i trener prve momčadi želio sam da klub napreduje i nadam se da sam u jednom dijelu to i ostvario. Klubu želim uspješan kraj sezone i ono najvažnije osvajanje naslova prvaka", rekao je Željko Kopić.

Oglasi

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Kopiću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u nastavku karijere", saopšteno je iz Dinama.

Više i ptice na grani znaju da je Sergej Jakirović već neko vrijeme "tiha patnja" braće Mamić. Odlaskom Kopića treneru Zrinjskog su otvorena vrata da preuzem Modre.

Ipak, za nešto će se pitati i novi prvak BiH pošto 45-godišnji stručnjak sa Mostarcima ima ugovor do 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović je krajem prošle godine odlučio ostati u Zrinjskom kada ga je također silno želio Dinamo. Ostaje da se vidi da li će isto biti i sada. 

Inače, osim Jakirovića kao kandidat za trenera Dinama spominje se i Goran Tomić koji je s Rijekom radi odličan posao.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ne pišite gluposti, jakir u svom mostaru ima još neobavljenog posla.
8 10
Logi93
Odbio je Dinamo po drugi put i ostaje u Mostaru
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi