Trenirao Hajduk i Dinamo, a sada bi mogao na klupu FK Sarajevo?

Željko Kopić nasljednik Mirze Varešanovića?

Trenirao Hajduk i Dinamo, a sada bi mogao na klupu FK Sarajevo? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Mirza Varešanović i FK Sarajevo jučer su se zvanično rastali nakon neuspjeha u Evropi, a jedan od kandidata za novog trenera tima s Koševa je i jedan hrvatski stručnjak.

FK Sarajevo je razočarao u prvom pretkolu Konferencijske lige i ispao je na penale od Torpedo Kutaisija nakon 3:3 poslije 210 minuta igre u dvije utakmice.

Jučer je Sarajevo zvanično objavilo kako je došlo do sporazumnog raskida saradnje s Mirzom Varešanovićem, sada već bivšim trenerom ovog kluba.

Sarajevo je u toku ljetnog prijelaznog roka odradilo mnogo dobrih stvari, barem na papiru i po imenima, a sada moraju naći nekoga ko će tu ekipu posložiti i odvesti ka borbi za trofeje u Premijer ligi i Kupu BiH.

Kako SportSport.ba saznaje, jedan od kandidata za klupu FK Sarajevo je i hrvatski stručnjak, rođeni Osiječanin, Željko Kopić, koji je, što je jako zanimljivo, s klupe predvodio dva najveća hrvatska kluba Hajduk i Dinamo. 

Oglasi

Upravo ta činjenica govori i koliko ga cijene u fudbalskim krugovima našeg komšiluka, a bez angažmana je od decembra 2022. godine kada se rastao s bugarskim Botevom iz Plovdiva. 

Prije nego je preuzeo Dinamo, bio je direktor Akademije zagrebačkog kluba koja je jedna od najcjenjenijih u Evropi, tako da bi i u tom segmentu u slučaju dolaska, bio od velike koristi Sarajevu. 

Trenersku karijeru počeo je 2011. godine u NK Lučko, a vodio je još Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk, Pafos i Dinamo Zagreb.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najduže se zadržao u Koprivnici, gdje je Slaven Belupo vodio na 96 utakmica, a prosječno je najviše poena po meču osvajao s Dinamom, 2,16.

Ovaj 45-godišnji stručnjak preferira formaciju 3-4-1-2 i vidjet ćemo kakav će njegov sistem rada biti ako zaista dođe na klupu bh. velikana. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Samo ne Husrefa po 12. put
1 0
Carmagle
E moj Husrefe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije