Petrović u utorak proziva Plemiće
Novi trener Zrinjskog skoro pa sigurno biti će Željko Petrović. (FOTO: EPA)

Pripreme za drugi dio sezone

Petrović u utorak proziva Plemiće

Esmer Oštraković

Fudbaleri Zrinjskog će u utorak, 9. januara krenuti sa pripremama za nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Naravno, fudbaleri ovog kluba imaju samo jedan cilj, a to je da pokušaju stići trenutnog lidera na tabeli, a to je Borac.

Prvi treninzi biti će odrađeni u Mostaru, a nakon toga ekipa Zrinjskog seli se u Međugorje gdje će trenirati dvije sedmice.

Sigurno je da će biti i nekih prijateljskih utakmcia u ovom periodu, ali još uvijek iz Zrinjskog nisu obavijestili javnost o tome.

Ono što je od ranije poznato jeste da je Zrinjski u potrazi za novim trenerom, a kako stvari stoje poznato je ko će sjesti na klupu ovog kluba.

Tako bi prozivku igrača Zrinjkog u utorak trebao obaviti novi trener Željko Petrović koji će tom prilikom navodno biti i zvanično predstavljen.

Ko je Željko Petrović?

Radi se o treneru koji dolazi iz Crne Gore, a Zrinjski preuzima nakon što dvije godine nije samostalno vodio nikog. Posljednji posao imao je kao selektor Iraka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosta više prilike u svojoj karijeri Petrović je imao da radi kao pomoćni trener, nego kao glavni trener ekipe.

Naime, bio je pomoćnik legendarnom Patricku Kluivertu, a u trenerskoj karijeri radio je u Boavisti, Waalwijku, Urawi, Den haagu, Botevu, te Interu iz Zaprešića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti