Zeljković: Imam informacije da će biti dodatnih odgoda

Prvi čovjek Borca o trenutnoj situaciji za SportSport.ba

Zeljković: Imam informacije da će biti dodatnih odgoda · Intervju

Koronavirus je zaustavio fudbal i u Bosni i Hercegovini. NFSBiH je u četvrtak naložio prekid svih fudbalskih takmičenja na period od dvije sedmice.

Iako je jasno da je ovakav potez napravljen u cilju sprječavanja širenja virusa koji je već odavno stigao u našu zemlju, donio je i dosta poteškoća klubovima.

I u banjalučkom Borcu trenutno vlada komplikovana situacija, prije svega jer je u gradu na Vrbasu do sada potvrđeno 15 slučajeva osoba zaraženih koronavirusom.

O trenutnoj situaciji za SportSport.ba je govorio prvi čovjek Borca i FSRS Vico Zeljković.

Možete li ostati imuni na ono što se dešava, kakva je trenutno situacija u Borcu?

"Naravno da ne možemo, moramo se pilagoditi situaciji, vanredne su mjere na snazi. I mi smo se prema tome prilagodili i pokušavamo da pratimo upute radi prevencije. Nije još mjesto panici, ali sigurno da treba djelovati preventivno. Moram priznati da ovo itekako utiče na proces rada jer se ne radi o normalnom stanju... Vrlo je teško držati i koncentraciju igrača, svi oni imaju svoje porodice, u ovim trencima misle na njih", istakao je Zeljković, pa nastavio:

"Nije jednostavno, ali Bože moj... Ja sada očekujem sastanak u savezu narednih dana u vezi ove situacije, da vidimo šta i kako dalje. Iskren da budem, neko u datom trenutku može biti zadovoljan odlukama koje su na snazi ili ne, ali bez obzira na pojedinačne interese ili volje klubova - u prvom planu je zdravlje, kako fudbalera tako i javnosti."

Prvi čovjek Borca otkriva da ima određene informacije da će doći do nove odgode takmičenja.

"Koliko će trajati pauza ne znam vam reći, ali imam neke svoje informacije da bi se trebalo još odgađati poslije ove dvije sedmice. To nije dobro za ekipe i klubove jer troškovi idu, a mi nemamo mogućnost raditi, boriti se za bodove, fudbaleri ne mogu raditi ono za šta su plaćeni. Ipak, zdravlje je, ponavljam, najbitnije... Mislim da u ovakvim situacijama ne trebamo mi da nešto izmišljamo, da mudrujemo... Trebamo pratiti odluke većih saveza, poteze na globalnom nivou, pa onda vidjeti šta i kako dalje", istakao je Zeljković.

Zeljković smatra da su još uvijek sve opcije u igri.

"Moje lično mišljenje, koje je naravno promjenjivo, jeste da je i dalje sve otvoreno, da je moguć i nastavak, ali i da postoji šansa da se potpuno prekine takmičenje... Poslije utorka će sve biti jasnije, UEFA se treba nači sa savezima, da se vidi šta će biti i sa baražima i sa samim Eurom... Za sada ostaje taj šesti mjesec kao opcija za utakmice, ali ne znam koliko je to realno - trebaju se klubovi spremati za Evropu, raditi transfere, prolaziti pripreme... Teška situacija, ali situacija u kojoj se nalazimo, ne samo mi nego svjetski fudbal, nema kukanja. Mora se paziti na zdravlje igrača."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakvi su planovi Borca? Pojavile su se špekulacije da bi ekipa mogla na neke "mini pripreme"?

"Pa, bilo je priča o tome, ali sve je stopirano jer moramo pratiti opštu situaciju ovom momentu. Imamo sada trening, pa smo donijeli odluku da pustimo ekipu da odmori, da ih oslobodimo na nekoliko dana. Ali svima je naloženo da moraju biti u Banjaluci, da ne smiju napuštati grad... Teško je klubovima u ovim trenucima, teško je osmisliti način rada jer se ne zna kada će se i da li će se takmičenje nastaviti. Konfuzna situacija, ali trebalo bi se riješiti naredne sedmice. Ne baš riješiti, ali sigurno će biti jasnije nakon sastanka koji sam već pomenuo", izjavio je na kraju kratkog razgovora za SportSport.ba Zeljković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Sto dajete prostor ovom Dodikovom malom mišu kad nije u zivotu nista stekao bez korupcije i Dodika
6 0
Mustafa
Liga se uopšte više neće nastaviti ! Prvenstvo za ovu godinu je završeno. Start novog prvenstva je u avgustu ( za one koji prežive). Prvak za ovu godinu se već zna! To je tim koji je do danas osvojio najviše bodova . Kup se igra krajem jula. Čelik i Zvijezda su preselili u niži rang.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi