Zeljković: Između nas i Petrovića nema tajni

Fudbaler Radnika pred Željezničar

Zeljković: Između nas i Petrovića nema tajni

Mladen Zeljković je u Radnik stigao prošle zime, ali prave partije zbog kojih je zadužio dres bijeljinskog kluba je počeo pružati od polufinalnih utakmicama Kupa BiH sa Širokim Brijegom.

Visok nivo forme Zeljković održava do danas, bez oscilacija u gri i važan je dio tima koji ima niz od deset utakmica bez poraza.

"Mi ćemo se potruditi da nastavimo seriju bez poraza, daćemo sve od sebe kao i u svakoj prethodnoj utakmici. Naš glavni adut je homogena grupa momaka koja svaku utakmicu daje 100% mogućnosti. Što se moje igre tiče, velike zasluge za to pripadaju i mojim saigračima. Vjerujemo jedan drugom, guramo se do maksimuma, tako da ja ne bih mogao sam da budem na nekom konstantnom nivou da nije njih", iskren je Zeljković.

Pouzdani desni bek je u redovima FK Željezničar proveo dvije sezone.

"Proveo sam dvije sjajne godine u Željezničaru, poznajem dobro njihovu ekipu, igrao sam sa dosta tih momaka i mogu reći da imaju zaista kvalitetan tim koji je u usponu forme. Željo je takav klub i kad je u dobroj ili lošoj seriji da se od njih očekuje maksimum, što znači tri boda. Iza sebe imaju ogromnu armiju navijača koja im daje nevjerovatnu snagu i samopouzdanje u jako bitnim momentima utakmice. Mislim da oni u Bijeljinu dolaze sa namjerom osvoje tri boda."

Zeljković je iz Željezničara istakao Miroslava Stevanovića, a uzdanica je svakako i doskorašnji Radnikov trener Slavko Petrović. 

"Miroslav Stevanović je reprezentativni kalibar, o njemu ne treba trošiti riječi. Nije igrao jedno vrijeme, ali se sada vraća i u sjajnoj je formi, ali nije on jedini na koga treba obratiti pažnju. Također, mislim da nema nekih velikih tajni između nas i trenera Petrovića, jer je on sam selektirao ovu ekipu Radnika. Ja se lično radujem ovakvim derbi utakmicama, na kojima će publika zaista imati šta da vidi i očekujem ispunjene tribine", zaključuje Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Radnik - Željezničar se igra u subotu, 01.10.2016. godine sa početkom u 15:30 na Gradskom stadionu u Bijeljini. Cijena ulaznice je 5 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi