Zeljković: Niko još ne može garantovati datum nastavka Premijer lige BiH

Prvi čovjek FK Borac za SportSport.ba

Zeljković: Niko još ne može garantovati datum nastavka Premijer lige BiH

Danas je održana video konferencija NFSBiH i predstavnika premijerligaških klubova.

Razlog zakazivanja sastanka/konferencije je bio trenutna situacija i razgovor oko mogućnosti za nastavak takmičenja, koje je, kao što već svi znaju, prekinuto zbog pandemije novog koronavirusa.

Nakon sastanka za SportSport.ba je kratko govorio Vico Zeljković, prvi čovjek FK Borac i FSRS.

"Sve pohvale za održavanje sastanka i način na koji je protekao. Komunikacija između klubova i saveza je za pohvalu to je ono što mogu reći. Nije donesena nikakva konkretna odluka niti je to trenutno moguće. Niko ne može garantovati koji bi datumi za nastavak mogli biti. Ostalo je na tome na budemo strpljivi i da u naredne dvije-tri sedmice vidimo kako dalje. Zakazan je i taj novi sastanak UEFA-e i državnih saveza, pa treba sačekati i njegov epilog", istakao je Zeljković, pa nastavio:

"Za sada su preporuke UEFA-e da se takmičenja završe, ali mora se pratiti situacija na terenu, vidjeti kada sve ovo može proći. Situacija je komplikovana, ne možemo žuriti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li se razgovaralo o četiri moguća datuma nastavka PL BiH, o kojima se ranije govorilo (3.5., 17.5., 24.5., 31.5.)? Kakav je vaš stav, koje su opcije realne?

"Da, da... Bilo je riječi o ta četiri modela, prva tri su po meni, da tako kažem, otpala, četvrti je za sada ostao kao opcija. Ali to niko ne može garantovati dok se situacija sa pandemijom koronavirusa ne smiri", poručio je Zeljković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Aston9
Ovaj uporno navija da se ne igra. Boze sacuvaj
0 5
magistar
Ne navija, realan je u ocijenama. Tesko je izvaditi igrace iz kuca, trckarati dvije sedmice i onda poceti ligu u ritmu svakih 3 dana utakmice. Da ne pricam o ljetnim vrucinama u koje bi se zagazilo. To su sve ekstremni uslovi, nije dobro za zdravlje igraca, ne bi bilo ni navijaca ali ako ima minimum sanse da to sve zavrsi normalno, bolje igrati
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi