Zeljković objasnio šta se dešavalo na tribinama: "Sve je počelo izlaskom navijača Sarajeva..."

Prvi čovjek Borca se obratio medijima

Zeljković objasnio šta se dešavalo na tribinama: "Sve je počelo izlaskom navijača Sarajeva..."

E. Čaušević

Fudbaleri Borca proteklog vikenda poraženi su na svom terenu protiv Sarajeva (0:2) u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prostorijama banjalučkog kluba danas je održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio prvi čovjek Borca, Vico Zeljković. On je poručio da je itekako zadovoljan s rezultatima kluba ove sezone s obzirom da su prije godinu dana bili u Prvoj ligi RS.

"Bitno je naglasiti da smo prošle godine u ovo vrijeme bili ekipa iz Prve lige RS i to dovoljno govori o današnjoj situaciji. Ljetos smo krenuli u ovu priču s nadom da što prije dođemo u poziciju da se borimo za Evropu što svi ovdje želimo. Za sve je neophodno vrijeme i strpljenje, ali smo na dobrom putu", rekao je Zeljković, te se dotakao poraza od Sarajeva.

"Hvala svima koji su došli na stadion i podržali Borac protiv Sarajeva. Pokazali su da oni najviše vole klub i da Borac ima svoju publiku. Zbog naših prethodnih rezultata dokazali smo da vrlo lako možemo da dođemo u situaciju da napunimo stadion što je za nas sve u klubu dobar motiv da nastavimo dalje da radimo i ostvarimo naše ciljeve. Ne tražim nikakva opravdanja, htjeli smo da pobijedimo, ali u pitanju je derbi meč koji smo već stavili iza nas. Moram da naglasim ovo što mi radimo od ljetos Sarajevo radi otkako postoji zajednička Premijer liga. Imaju sistem, finansijsku stabilnost, ekipa od prošle godine osvojila duplu krunu, ali nisu bili moćniji od nas na terenu. Sigurno je da ćemo izvući pouke i da ćemo u narednim mečevima se pokazati u boljem izdanju", dodao je Zeljković.

Prvi čovjek Borca osvrnuo se i na skandiranja koja su se mogla čuti od navijača Borca u finišu utakmice, a to su "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica". Zeljković je poručio da takvim povicima nije mjesto na stadionu i objasnio je šta se dešavalo.

"Niko nije objektivno izvijestio šta se stvarno desilo. Navijanje je do 83. minute bilo više nego korektno, nije bilo nikakvih uvrijedljivih poruka s tribina, ali u trenucima kada su gostujući navijači napuštali stadion uputili su dvije rakete prema istočnoj tribini. Na svu sreću one su preletjele tribinu na kojoj je više od 50% publike bile žene sa djecom. Mogao je da ispadne veliki problem, ali hvala Bogu to se nije desilo. Nakon toga uslijedila je reakcija koju mi naravno ne opravdavamo i takvim povicima nije mjesto na stadionu. Ali, želio sam da kažem šta je izazvalo reakciju", objasnio je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Zeljković dao podršku treneru Branislavu Kruniću.

"Želim ovim putem da podržim trenera i cijelu ekipu da istraju u našim ciljevima. Mislim da su to dokazali u prethodnim mečevima i da jedna ili dvije utakmice ne mogu napraviti negativnost. Svjesni smo svega i spremni na sve moguće scenarije. Vjerujemo u cijeli tim i trenera i vjerujem u pobjedu nad Željom i plasman u polufinale Kupa BiH".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Svaka cas, borac ulazi u investicioni ciklus od milion evra do jula. Zamjena rasvjete i novi teren. To je prava stvar, racun odblokiran, na utakmicama ulazi blokirani, naroda ko u stara vremena. Dize se Velikan, bice sve jaci i jaci a cilj je evropski klub.
3 30
balunv
Ja opravdanja u p m sjedi JEDAN!
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi