Zeljković: Veliki dan za bh. fudbal, iduće godine "Koševo" i "Rođeni" sa novim terenima
Zeljković krenuo ispunjavati obećanja

Četiri stadiona će dobiti nove terene

Zeljković: Veliki dan za bh. fudbal, iduće godine "Koševo" i "Rođeni" sa novim terenima

A. Beganović

Današnja sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza može se nazvati historijskom s obzirom da su članovi bosanskohercegovačke fudbalske vlade usvojili projekat rekonstrukcije terena na kojima igraju premijerligaški klubovi.

Upravo su neadekvatni tereni, usudili bismo se reći, najveća prepreka za napredak klupskog fudbala u našoj zemlji, no nakon današnje sjednice Izvršnog odbora ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imaju razloga za optimizam.

Rekonstrukciju svih terena na kojima igraju premijerligaški klubovi prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala Vico Zeljković najavio je u našem podcastu "Moja garaža - moja pravila", a danas je odlučeno da će po završetku sezone krenuti u rekonstrukciju terena na stadionima Bijeli brijeg u Mostaru, Gradski stadion u Banjoj Luci, te Tušanj u Tuzli.

"Veliki dan za bosanskohercegovački fudbal. Mogu to slobodno reći. Jednoglasno smo usvojili odluku o realizaciji projekta rekontrukcije terena stadiona na kojima igraju premijerligaški fudbali. Vjerujem da ćemo do početka sezone, možda koji dan kasnije u zavisnosti od samih izvođača radova, imati nove terene u Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci", za SportSport.ba je istakao Zeljković.

Prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala još jednom je ponovio da će u svom četverogodišnjem mandatu obnoviti sve terene na kojima igraju premijerligaški klubovi, a otkrio je i da postoji velika mogučnost da se u narednoj godini obnove četiri terena.

"Vidjet ćemo, mislim da ćemo imati prostora da naredne godine obnovima četiri terena. Mogu vam otkriti da će se u 2022. godini sigurno obnoviti tereni stadiona Asim Ferhatović Hase (Koševo) u Sarajevo, te stadiona Rođeni u Mostaru. Vjerovatno će još dva terena biti tada obnovljena", ističe prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala.

Oglasi

Naredna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zakazana je za naredni mjesec, a na njoj bi se trebala donijeti odluka i o realizaciji projekta "VAR na premijerligaškim terenima".

"Rekao sam da će uvođenje VAR sistema na utakmice Premijer lige biti jedana od glavnih tačaka programa Izvršnog odbora na čijem sam čelu. Obavljeni su razgovori sa našim partnerima iz UEFA-e i FIFA-e, imamo njihovu veliku podršku i vjerovatno ćemo na sjednici u maju donijeti odluku o početku tog projekta. Vjerujem da ćemo od sezone 2022/2023 na utamicama Premijer lige imati VAR", rekao je Zeljković za SportSport.ba.

Zeljković je zajedno sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza BiH Adnanom Džemidžićem prisustvovao na 45. Kongresu Evropske fudbalske federacije gdje sa čelnicima evropskog i svjetskog fudbala obavio nekoliko razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U UEFA-i i FIFA-i imamo velike prijatelje. Razgovarao sma sa čelnim ljudima i mogu vam reći da sam se vratio u Bosnu i Hercegovinu sa mnogo optimizma. Govorim to, radi podrške koju imamo. Postoji mogućnost da čelnici evropskog fudbala u zavisnosti od njihovih obaveza u narednih nekoliko mjeseci posjete Bosnu i Hercegovinu. U suštini, vjerujem da bh. fudbal u cjelini očekuju bolji dani", zaključio je Zeljković.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora donijeta je odluka o nagradi igračima i stručnom štabu futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine za plasman na Evropsko prvenstvo.

Također, donešena je odluka da upražnjeno mjesto člana Komiteta za takmičenje zauzme Ivan Frljić, koji će do kraja sezone ovu dužnost obavljati umjesto pokojnog Dalibora Šantića.

Promo

Top Komentari

blacky
Citam ove komentare i ne mogu da vjerujem koliko su neki ljudi nacionalno nastrojeni.Pravo da vam kazem boli me neka stvar koje je nacionalnosti dok radi svoj posao i za dobro BIH fudbala ,ako uradi ovo sto je obecao ja mu kapu skidam .
50 8
jc999
To je posao... Svaka čast Zeljkoviću!
16 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi