Zeljković ušao u historiju armenskog nogometa: Prezadovoljni smo, sada slijedi Cluj

Defanzivac junak Alashkerta

Zeljković ušao u historiju armenskog nogometa: Prezadovoljni smo, sada slijedi Cluj

Samir Mlaćo

Sportska javnost u Armeniji ima razloga za slavlje.

 Dva tima iz te zemlje plasirala su se u treće pretkolo Evropske lige po prvi put u historiji.

Naime, Alashkert je izbacio Sutjesku iz Crne Gore ukupnim rezultatom 1:0, dok je Pyunik bio bolji od Tobola.

Junak Alashkerta bio je nekadašnji član Borca, Radnika i Željezničara Mladen Zeljković koji je i postigao jedini pogodak. Na sjajan način matirao je golmana Sutjeske za pobjedu u Crnoj Gori, te ispostavit će se kasnije ukupan rezultat ovog dvomeča.

Dan nakon utakmice u Armeniji mnogo pažnje su mediji posvetili uspjesima Alashkerta i Pyunika.

"Mi smo stvarno prezadovoljni. Sada nam kreće i prvenstvo, a imamo dobru ekipe od 20 podjednako kvalitetnih igrača", ističe Zeljković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U trećem pretkolu Alashkert će na megdan rumunskom Cluju.

"Svakako da su oni kvalitetna ekipa, ali imamo i mi šta pokazati u tom dvomeču", dodaje iskusni defanzivac koji je nedavno produžio saradnju sa svojim klubom na još godinu uz kvalitetnije uslove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi