Željo igra za povratak na vrh

Plavi protiv Radnika na Grbavici

Željo igra za povratak na vrh

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostala dva meča 9. kola Premijer lige BiH, a sastaju se Željezničar i Radnik, te GOŠK i Mladost.

Sarajevo je sinoć pobjedom nad Tuzla Cityjem iskoristilo remi Zrinjskog i Širokog (0:0) te zasjelo na vrh tabele sa 18 bodova, ali samo bod manje ima Željezničar, koji će večeras imati priliku da opet preuzme lidersku poziciju.

Plavi dočekuju neugodni Radnik, ali suludo je trošiti riječi o tome ko je ovdje favorit i koliko će biti motivisani nogometaši Željezničara, koji imaju za cilj osvajanje titule, pa mu je pod moranje pobjeđivanje u Dolini ćupova.

Prethodno su i jedni i drugi mogli da se malo i odmore, ali i pripreme za nastavak šampionata, pošto smo imali reprezentativnu pauzu. Željo je na Pecaari prije te pauze slavio s 3:0 i upravo ta pobjeda izabranicima Milomira Odovića daje krila za naredne mečeve.

Ipak, Radnik nije ekipa protiv koje bi bilo ko u Premijer ligi upisao unaprijed bodove, pa ni Željezničar. Bijeljinci su samo jednom poraženi u osam kola i nalaze se na šestom mjestu s 13 bodova, ali ne krasi ga dobra forma u gostima.

Naime, Radnik je posljednji put u svim takmičenjima u gostima slavio još krajem prošle sezone, u maju, protiv Krupe. Od tada su upisali tri remija i poraz u Premijer ligi na gostovanjima.

Također, Radnik na Grbavici ima pet uzastopnih poraza iu svakom od tih mečeva Željo je postigao barem dva pogotka, a posljednji put Radnik je u Dolini ćupova slavio u avgustu 2015. godine (2:1).

Zbog crvenog kartona protiv Širokog Brijega u konkurenciji za nastup neće biti Miloš Bakrač, no stručni štab na čelu sa Milomirom Odovićem može računati na Mateja Rodina, Jadranka Bogičevića i Kemala Osmankovića.

U drugoj utakmici, koja se igra od 16:30, GOŠK dočekuje Mladost i ima imperativ pobjede. Ova dva tima su u donjem dijelu tabele, imaju po šest bodova, a iza njih se nalazi samo Zvijezda 09 s četiri boda.

I GOŠK-u i Mladosti su bodovi neophodni, pa nas po svemu sudeći očekuje jedan tvrd i neizvjestan meč, u kojem bi sitnice mogle da odluče pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakanjci su dobili Slobodu i na krilima te pobjede počeli su malo pozitivnije da gledaju prema naprijed, dok je GOŠK u prethodna tri meča upisao samo bod i danas bi mogao zaigrati pod nešto većim pritiskom nego inače.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Satraste se da budete sportski portal, a ustvari samo ste servis Sarajevskih klubova i Veleza... pa valjda znate ko je dao golove za Mladost!?
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti