Željo ne želi prokockati još jedan trofej, Krupa sanja senzaciju
Plavi sa Grbavice su posljednji put osvojili Kup još 2012. godine.

Revanš meč finala Kupa BiH

Željo ne želi prokockati još jedan trofej, Krupa sanja senzaciju

Danas će u Krupi na Vrbasu s početkom u 17 sati biti odigran revanš meč finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem će Željezničar braniti prednost 2:0 iz prvog susreta protiv Krupe.

Plavi sa Grbavice su prije sedam dana na svom terenu slavili golovima Dženana Zajmovića i Daniela Graovca, pa se nalaze blizu osvajanja prvog trofeja nakon (pre)duge pauze. Željezničar je posljednji pehar podigao još 2013. godine kada je bio šampion BiH, a na trofej Kupa čeka punih šest godina (2012.).

Iako iz prve utakmice ima solidnu prednost, Željezničar je već dosta puta u bliskoj prošlosti pokazao sposobnost da prokocka nešto što se naizgled čini nemogućim. S tog aspekta, Plavi moraju biti skoncentrisani i oprezni, igrati do kraja i potruditi se da napokon osvoje jedan trofej što bi barem malo popravilo dojam još jedne neuspješne sezone koja je na izmaku, ali pitanje je kolika bi to utjeha bila navijačima koji, ipak, žele titule u Premijer ligi. 

Ali, u Željezničaru su domaće prvenstvo već arhivirali i posvetili se utakmici koja slijedi.

"U prvoj utakmici smo slavili sa 2:0, ali nije još ništa gotovo, Krupa je pokazala da je kvalitetna ekipa pogotovo na domaćem terenu sa umjetnom podlogom. Dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo rezuktat koji će nam donijeti trofej Kupa BiH na Grbavicu", rekao je trener Željezničara Admir Adžem.

U Krupi su svjesni da ih danas očekuje težak zadatak, ali Slobodan Starčević podsjeća da su se ove dvije ekipe sastale prije 15-ak dana i da je tada njegov tim potpuno nadigrao Plave i slavio sa 2:0 na svom terenu.

"I nakon prve utakmice u Sarajevu sam rekao da žalimo za neispunjenom željom da postignemo gol, kako bi nam rezultat bio pogodniji za uzvratnu utakmicu. Kaže se da je rezultat 2:0 nezgodan za stizanje, ali ja smatram da nije previsok. Uz drugačiji pristup igri nego na Grbavici, možda je i dohvatljiv. Imat ćemo određenih kadrovskih problema, ali ko god izađe na teren bit će maksimalno motivisan", riječi su trenera Krupe.

Inače, Željezničar do sada ima pet osvojenih Kupova i eventualnim šestim bi postao najtrofejniji tim u ovom takmičenju. Trenutno Plavi dijele prvo mjesto sa gradskim rivalom Sarajevom, koje je također pet puta podizalo ovaj pehar. Krupa do sada nikada nije igrala ni u finalu Kupa, pa je za ovu mladu ekipu danas prilika da ispiše nove stranice klupske historije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš meč Krupe i Željezničara će sa velikim zanimanjem pratiti i Sarajevo i Široki Brijeg, koji se u ligi bore za treće mjesto. U slučaju da Plavi osvoje Kup, u Evropsku ligu će se plasirati i četvrtoplasirani tim na kraju sezone.

Meč u Krupi počinje u 17 sati, a pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi