Željo pokrenuo disciplinski postupak protiv Zakarića

Zbog pregovora s drugim klubom

Željo pokrenuo disciplinski postupak protiv Zakarića

Endin Čaušević

FK Željezničar je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je klub odlučio pokrenuti disciplinski postupak protiv Gorana Zakarića.

Zakarić s Plavim ima saradnju do januara naredne godine i prema UEFA-inim pravilima ima pravo da pregovoara s drugim klubom tek nakon 09. jula ove godine.

Ipak, iz Želje navode da je Zakarić prekršio to pravilo stupanjem u pregovore s Partizanom bez dozvole kluba s Grbavice.

"Igrač i njegov menadžer Velibor Kvrgić već neko vrijeme, ignorišući pravila UEFA pregovaraju o ličnim uslovima i dijele informacije o ponudama drugih klubova sa FK Partizan i tako direktno narušavaju model povjerljivosti na štetu FK Željezničar, odnosno obeštećenja koje nam kao klubu pripada. FK Željezničar će o ovom slučaju obavijestiti NFSBiH i UEFA-u, a igrač će do okončanja disicplinskog postupka trenirati odvojeno od prvog tima", navodi se na zvaničnoj stranici Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kingkong1
Niko kao Zeljo. Misimovic hajca radnicku klasu sa juga kao i obicno. Nece im vise normalni igraci htjeti doci. Samo srpski i hrvatski polovnjaci.
15 47
bananko
Je li moguce da svaku put pokusaju ovako pljuvat igraca da ga navijaci zamrze, a ustvari su oni nesposobni da ista urade.. Kako vas nije stid vise, prvo Stana i Bekric sad jos i Zakara. fuj fuj.
24 34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi