Željo protiv Ferencvaroša želi napraviti evropski iskorak
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Plavi gostuju u Budimpešti

Željo protiv Ferencvaroša želi napraviti evropski iskorak

Fudbaleri Željezničara će večeras u okviru prve utakmice 2. pretkola Evropske lige gostovati u Budimpešti, gdje će se pred vjerovatno ispunjenim tribinama Groupama Arene sastati sa Ferencvarošom.

Nakon što su bez većih problema preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za ovo takmičenje, pred našim predstavnikom je večeras neuporedivo zahtjevniji zadatak. Ferencvaroš je iskusan tim koji se nalazi u veoma dobroj formi, a po riječima Milomira Odovića, njihov kvalitet je trenutno veći od rejtinga koji imaju u Evropi.

"Mislim da imaju odličnu ekipu i vjerovatno su u ovom trenutku najjači tim u Mađarskoj. Dovoljno sam star da pamtim ono vrijeme kada je Ferencvaroš bio jedan od vodećih klubova u Evropi. Mislim da u ovom trenutku imaju bolju ekipu nego rejting u Evropi. Bit će izuzetno teško ali ćemo imati svoje šanse ako pristupimo utakmici na pravi način", istakao je stratet Željezničara na sinoćnjoj press konferenciji uoči utakmice.

U taboru Ferencvaroša vlada optimizam, a trener mađarskog kluba Thomas Doll je istakao da će rezultat prve utakmice ponajviše zavisiti od partije koju pruže njegovi fudbaleri.

"Svjesni smo da je Željezničar jak tim, pratili smo njihove prethodne mečeve. Naš protivnik raspolaže sa nekoliko talentovanih fudbalera, ali u ovom trenutku je najbitnije da ja vodim brigu o svom timu. Željezničar neću podcijeniti, ali ako moji igrači budu dali sve od sebe, onda rezultat sigurno neće izostati. Želimo na startu pokazati ko smo i šta smo", rekao je Doll, koji je u prošlosti trenirao Borussiju i HSV.

Zdravstveni bilten u ekipi Željezničara je obećavajući. Svi fudbaleri Plavih su spremni i na raspolaganju Odoviću, koji se vjerovatno još nije odlučio za udarnih jedanaest. Pretpostavke su da u timu neće biti mnogo promjena u odnosu na dvomeč sa Balzanom, iako postoji mogućnost da se u ekipi nađe jedno novo ime.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Željezničar se u historiji dva puta sastajao sa Ferencvarošom, i to prije 43 godine. U sklopu četvrtfinala tadašnjeg Kupa UEFA, Željo je u Budimpešti golovima Josipa Bukala i Edina Spreče slavio sa 2:1, ali je potom u revanšu poražen identičnim rezultatom. Mađari su kasnije slavili na penale i izborili plasman u polufinale.

Susret Ferencvaroša i Željezničara igra se večeras na Groupama Areni kapaciteta 23.700 mjesta. Meč počinje u 20 sati i 30 minuta, a na centru će se naći islandski sudac Gunnar Jarl Jónsson.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.