Željo se prošetao Pecarom: Plavi pregazili Široki!
Plavi su potpuno nadigrali Široki i nanijeli su im prvi poraz u sezoni (Foto: jabuka.tv)

Premijer liga BiH

Željo se prošetao Pecarom: Plavi pregazili Široki!

Midhat Šljivak

Željezničar je u 8. kolu Premijer lige BiH razbio na Pecari Široki sa uvjerljivih 0:3.

Široki je bolje ušao u meč i tim sa Pecare je dominirao u početnoj fazi meča. Imali su nekoliko pokušaja, ali ne i izglednu šansu za postizanje gola.

Željo se probudio u u 20. minuti kada stvaraju veliku šansu. Čurjurić je uposlio Veselinovića čiji udarac fantastično brani Bilobrk.

Nije se Željo zaustavio već je potpuno izdominirao domaće u ostatku prvog dijela. U 27. minuti ponovo je Veselinovi u šansi, ali i ovaj put promašuje zicer sa samo nekoliko metara.

Potom je dvije minute kasnije Pavić dobro pokušao, no ni on nije pogodio, da bi Željo ipak bolju igru iskoristio u finišu prvog poluvremena.

Prvo je udarac Krpića nakon prekida čudesno skinuo Bilobrk, ali nakon kornera golman Širokog je konačno savladan, a pogodio je Matej Rodin u 39. minuti za prednost od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena Široki propušta dobru šansu preko Bagarića i na odmor se otišlo vodstvom gostiju iz Sarajeva od 0:1. Treba istaći da je tokom prvog dijela u redovima gostiju Zec zamijenio Veselinovića.

Željo je posao u ovom susretu završio za 15 minuta u drugom poluvremenu. Prvo je u 58. minuti Asim Zec iskoristio upornost Anela Šabanadžovića i lijepo je pogodio za 0:2, da bi već u narednom napadu Sulejman Krpić pogodio glavom za 0:3 nakon sjajnog centaršuta Pavića.

Gosti su u 70. minuti ostali sa igračem manje. Bakrač je zaustavio Ćorića koji je krenuo prema golu i zasluženo je morao ranije pod tuš.

Pokušao je potom Široki da dođe do gola i dobije kakvu-takvu šansu za povratak u meč.. Međutim, nisu napravili previše i Željo se bez većih problema branio. 

Imali su doduše domaći nekoliko šansi. Nisu ih iskoristili i ostalo je 0:3, pa Željo na pauzu ide kao vodeći tim Premijer lige. Širokom je ovo prvi poraz u sezoni.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Široki - Željezničar 0:3 (Rodin 39', Zec 58', Krpić 60')


NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Babić, Ćorluka, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Veselinović, Rodin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prle
Ovo nam pokazuje kako se moze kad dodje pravi trener i covjek koji forsira igru od noge do noge i borbenost. Bravo Oda.
59 6
@dn@n
Samo gazi, željooo šampion
51 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi