Željo se zahvalio svojim dosadašnjim prvotimcima

S Grbavice potvrdili ono što se pretpostavljalo

Željo se zahvalio svojim dosadašnjim prvotimcima

Ono što se pretpostavljalo, nagađalo i pričalo u danima po okončanju sezone u kojoj je Željezničar osvojio drugo mjesto, danas je dobilo i svoj zvanični epilog.

Fudbaleri Željezničara Juan Manuel Varea, Sead Bučan, Mladen Zeljković, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Eldar Hasanović i Anes Nuspahić kojima je istekao ugovor s Plavima, sada su zvanično bivši igrači kluba iz Zvorničke 27.

Benjamin Čolić koji je ponikao u Željinoj školi je u Plavom dresu odigrao 138 utakmica i postigao jedan gol, Zeljković je upisao 59 nastupa, a bivši kapiten Srđan Stanić 200 utakmica i deset golova.

Još jedan fudbaler koji je produkt Željinog omladinskog pogodak Eldar Hasanović Grbavicu napušta s 67 utakmice i tri gola za Željezničar. Sead Bučan za Željo je odigrao 109 utakmica i postigao 14 golova, Varea je upisao 22 utakmice i tri gola, dok je Nuspahić u 14 utakmica zabio jedan gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrač utakmica golova
Srđan Stanić 200 10
Benjamin Čolić 138 1
Sead Bučan 109 14
Eldar Hasanović 67 3
Mladen Zeljković 59 0
Juan Manuel Varea 22 3
Anes Nuspahić 14 1


Željezničar se zahvalio sada već bivšim fudbalerima na korektnim nastupima u dresu našeg tima, te im poželio mnogo sreće u nastavku karijere.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti