Željo šokirao Plemiće: Krpić zabio za pobjedu Plavih u derbiju
Zrinjski i Željezničar uvijek Pod Bijelim brijegom pružaju zaista zanimljive fudbalske predstave, ali danas je viđen nešto slabiji fudbal u velikom derbiju

Derbi pripao timu sa Grbavice

Željo šokirao Plemiće: Krpić zabio za pobjedu Plavih u derbiju

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekao sarajevski Željezničar, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 0:1.

Prvo poluvrijeme derbija u Mostaru nije ponudilo previše uzbuđenja. Zrinjski je na terenu bio konkretniji tim, ali izostale su prilke u 45 minuta meča.

Doduše, vidjeli smo nekoliko solidnih pokušaja na obje strane. Za Zrinjski su solidne šuteve imali Jović i Filipović u uvodnim minutama, a zatim Barišić i Rustemović, ali preciznosti nije bilo.

Željezničar je sa druge strane imao jedan dobar šut. Čurjurić je sredinom igre u prvom poluvremenu imao dobar šut sa 30-ak metara, ali je Brkić njegov udarac odbranio.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti i povredu Kemala Osmankovića koji je izgubio svijest nakon sudara sa Tonijem Jovićem i morao je napustiti igru, a na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme sa dvije dobre šanse otvara Nemanja Bilbija. U 49. minuti je savladao Kjosevskog, ali udarac je otišao pored gola. Dvije minute kasnije Kjosevski brani njegov šut, te promjene rezultata nije bilo.

Iz prve šanse u nastavku Željo je poveo. Veliki posao je napravio po lijevoj strani Čurjurić, ubacio je za Sulejmana Krpića, a napadač gostiju pogađa za prednost gostiju od 0:1.

Nije Zrinjski potom napravio mnogo pred golom Želje. Gosti su se dobro branili, a dvije velike šanse da završi posao u ovom meču propustio je Jazvić koji se nije najbolje snalazio pred golom Plemića.

Krpić je u 85. minuti također promašio zicer. Sa pet metara je poslao loptu preko gola, da bi u nadoknadi Kjosevski spasio Želju nakon udaraca Markovića i Biblije.

Ostalo je 0:1 do kraja i Željo je upisao velika tri boda u borbi za titulu prvaka BiH.


Premijer liga BiH, 14. kolo:

Zrinjski - Željezničar 0:1 (Krpić 62')

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Bilbija.

Željezničar: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Rodin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kommando88
Čović - Komšić 0:2
40 10
mokekemo
Vratit još Arezinu i kone naguzit
35 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi