Željo sutra protiv Sutjeske

Prijateljski meč u Foči

Željo sutra protiv Sutjeske

E. Škorić

Sutra od 16:30 sati u Foči će Sutjeska ugostiti Željezničar u prijateljskom susretu.

Bit će to prvi duel ove dvije ekipe nakon šest godina, a prijateljski odnosi između njih odavno traju i na Grbavici je dubok trag ostavilo dosta igrača koji su poniki u FK Sutjeska.

Najpoznatije ime je sigurno Radmilo Mihajlović koji je za Plave odigrao 120 utakmica i postigao 63 gola. Nakon toga je igrao i u svjetskom velikanu, minhenskom Bayernu. Radmilo će najvjerovatnije prisustvovati sutrašnjem meču. Ne treba izostaviti ni imena braće Paprica, Radeta i Zorana. Rade Paprica je odigrao 198 utakmica za Želju i postigao 68 golova. Pored pomenutih za Želju su igrali još i Josip Šimović, Kemal Buljubašić, Muamer Divjan, Alen Kurt i Admir Raščić.

FK Željezničar će u ovom duelu nastupiti u najjačem sastavu, a prije i poslije utakmice predviđeno je druženje delegacija dva kluba. Ekipa u Foču stiže u 14:30 sati od kada će se ispred stadiona biti moguće družiti sa igračima, učlaniti te kupiti artikle iz Fan shopa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi