Spavaš li mirno, Eredivizijo? Ovo kolo Premijer lige će dugo da se pamti

Bh. klubovi se raspucali kao malo kada

Spavaš li mirno, Eredivizijo? Ovo kolo Premijer lige će dugo da se pamti

Prije dva kola smo u Premijer ligi na šest utakmica vidjeli ukupno pet golova, kada je na tri susreta bilo 0:0, na dva po 1:0 i na jednom 2:1. Dakle, manje od jednog gola po utakmici, što je sramotna statistika.

Međutim danas, desetak dana kasnije, imamo jednu potpuno drugačiju sliku koja zaslužuje da ostane dobro upamćena, jer ko zna kada će se ponoviti. Da ljubitelji bh. fudbala negdje zapišu 5. i 6. oktobar 2018. godine i da se sjete tih datuma kada se sljedeći put razočaraju u bh. klupski fudbal.

Na šest utakmica 13. kola Premijer lige BiH postignuta su 24 gola. Vjerovali ili ne, okruglo četiri gola po utakmici što se ne dešava ni u holandskoj Erediviziji, ligi koja nam prva padne na pamet kada spomenemo riječ "efikasnost".

Najefikasniji meč ovog kola odigrali su Mladost DK i Sarajevo (0:6). Pet golova je viđeno na Grbavici (Željezničar - Čelik 3:2), po četiri u duelima Radnika i Tuzla Cityja (3:1) i GOŠK-a i Zrinjskog (0:4), dok su na utakmici Slobode i Zvijezde 09 postignuta tri (0:3). Posljednji meč ovog kola odigran na Pecari bio je ujedno i najneefikasniji, sa "samo" dva gola u duelu Širokog Brijega i Krupe (2:0).

Ne treba posebno ni naglašavati da je 13. kolo Premijer lige BiH ubjedljivo najefikasnije u ovoj sezoni. Do sada je najviše golova viđeno u 3. i 5. kolu kada je postignuto po 18 pogodaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Vi nasli nasu seosku ligu porediti sa holandskom. Pa, Holandjani su izmislili fudbal za nas.
16 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti