Željo zna kako slaviti u Bijeljini, zanimljiv duel na Pecari

Premijer liga BiH

Željo zna kako slaviti u Bijeljini, zanimljiv duel na Pecari

Edmir Škorić

Nakon jučerašnjih uzbuđenja i golijada, danas se igraju još tri meča sedmog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Sarajevo je u drugih 45 minuta s četiri gola razbilo Vitez na novom debiju Husrefa Musemića, GOŠK je šokirao Slobodu u Tuzli (1:0), a šlag na kraju bila je nevjerovatna utakmica u Mostaru, u kojoj je Zrinjski sa 5:2 razbio Čelik iako su gosti iz Zenice vodili 2:0 nakon samo sedam minuta.

Bili bismo presretni ako bismo i danas imali slične scenarije i barem približnu efilkasnost na mečevima u Bijeljini, Krupi i Širokom Brijegu.

Željzničar gostuje Radniku, a Plavima je svaka utakmica ona u kojoj imaju imperativ pobjede, pa ni danas nema iznimke. Sastav Admira Adžema želi da se ponovo primakne Zrinjskom i stoga će bez ikakvih kalkulacija krenuti protiv Radnika.

Samo je jednom Željo u prvenstvu od 2005. godine poražen u Bijeljini, a a u preostalih osam mečeva upisao je pet pobjeda uz tri remija. Plavi su u zadnjih četiri meča u Premijer ligi ostvarili 10 od mogućih 12 bodova, dok je Radnik ipak doživio dva teška poraza od Mladosti i Čelika u gostima, ali je kod kuće savladao GOŠK i Zrinjski.

Zoran Milinković danas će debitovati na klupi Borca. On je naslijedio Željka Vranješa i imao je nekoliko dana da se upozna sa ekipom pošto je trajala reprezentativna pauza.

Njegov tim gostuje na Pecari i ovo je duel ekipa koje imaju skoro identične učinke poslije šest kola - i jedni i drugi imaju po tri pobjede, remi i dva poraza i po četiri primljena gola, s tim da je Široki dao 10, a Borac šest golova.

Borac je osvojio bod protiv Sarajeva u prošlom kolu, no prije toga je imao slabe rezultate protiv Želje i Mladosti, te jalovu pobjedu nad Vitezom. S druge strane, Široki igra isto toplo-hladno, ali evidentno je da ekipa Gorana Sablića ima kvalitet i svakako da će danas pokušati novom pobjedom zadržati visoku poziciju.

U Krupi domaća ekipa dočekuje Mladost, ekipu koja je u šest mečeva ostvarila četiri pobjede i zauzima visoko i sjajno drugo mjesto. Kakanjci predvođeni Edisom Mulalićem idu po nove bodove, dok Krupa želi nastavak pobjedničke serije, pošto je slavila u prošla dva kola.

Sastav Slobodona Starčevića dostao se mučio s realizacijom, ali čini se da se stvari popravljaju, iako je Krupa u šest mečeva dala samo tri gola, što je 0,5 prosječno po meču, a također je i primila samo dva gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susreti u Krupi i Bijeljini igraju se od 16, odnosno 16:30 sati, dok je duel Širokog i Borca zakazan za 20 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi