"Želju sam trebao preuzeti prije dvije godine, sigurno mogu donijeti nešto novo"

Admir Smajić za SportSport.ba

"Želju sam trebao preuzeti prije dvije godine, sigurno mogu donijeti nešto novo"

Samir Mlaćo

Danas je i zvanično postalo poznato da na klupu FK Željezničar neće sjesti srbijanski stručnjak Nenad Lalatović. Lalatović je odlučio preuzeti Radnički iz Niša, te je tako otpala svaka mogućnost njegovog dolaska na Grbavicu.

Još uvijek nije poznato da li će čelnici Željezničara dati povjerenje sadašnjem treneru Admiru Adžemu, a kao njegov potencijalni nasljednik spominje se Admir Smajić (54).

Smajić će uskoro postati vlasnik UEFA Pro licence, a kao trener radio je u Švicarskoj, te bio selektor mlade reprezentacije BiH, kao i trener u stručnom štabu "A" selekcije BiH kod selektora Blaža Sliškovića.

O eventualnom dolasku na Grbavicu za SportSport.ba je rekao.

"Željezničar je interesantan klub, kao i tim. Mislim da se o tome ne treba puno pričati. U posljednje vrijeme nije bilo razgovora, tako da ne bih imao šta da kažem na tu temu. Poznajem Želju, trebao sam ih preuzeti prije dvije godine, tada smo vodili razgovore. Smatram da Željo zaslužuje mnogo veću reputaciju ne samo u BiH, nego i u regionu", kaže Smajić.

Prokomentarisao je i stanje u Premijer ligi.

"Mislim da imaju 2-3 kluba koja su iskočila iz naših okvira. Tu prije svega mislim na Zrinjski i Željezničar, ali veliki je problem onda izlazak na evropsku scenu. Tu zaista imamo probleme, a ja sam mišljenja da bar po talentima možemo ravnopravno da se nosimo sa rivalima iz npr. Bugarske, Rumunije...".

Priznaje da  želi doći u Premijer ligu BiH. Nešto ranije dovodio se i u vezu sa Čelikom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da ne mogu donijeti nešto novo ne bih ni bio zainteresiran da dođem u Premijer ligu. Mogu donijeti puno novi stvari, prije svega novog načina razmišljanja iz jedne zemlje kao što je Švicarska. BiH ima mnoge veće talente od Švicarske, ali Švicarski prave sjajne rezultate, kako klubovi, tako i njihova reprezentacija. Bazirali su se na sistem, a tu prije svega mislim na forsiranje mladih igrača. To jeste i moj glavni cilj, ne zanimaju me mešetari, menadžeri i slično. Samo teren i ništa drugo", kazao je Smajić na kraju razgovora.

Posljednji trenerski angažman Smajić je imao U-21 selekciji FC Sion 2015. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesetar
Zbog toga sto te ne zanimaju mesetari i neces doci u Bosnu. Kako drugacije da peru novac ako ne preko menagera i mesetara ?
5 2
disident7
Nije oprao kosu 7 mjeseci sta ce vam on !
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi