Zeman se vraća na trenersku scenu?

Na meti Pescare

Zeman se vraća na trenersku scenu?

Endin Čaušević

Iskusni češki stručnjak Zdenek Zeman nakon kratke pauze ponovo bi se trebao vratiti na trenersku scenu.

Italijanski mediji prenijeli su večeras da se nekadašnji trener Rome nalazi na meti Pescare, te da će s ovim klubom potpisati ugovor do kraja sezone. Pescara ove sezone u Seriji A pruža očajne rezultate, te je prikovana za dno tabele u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Pescara je proteklog vikenda poražena od Torina sa 5:3 nakon čega su čelnici kluba odlučili uručiti otkaz treneru Massimu Oddu. Nakon 24 odigrana kola Pescara je zadnja sa samo devet osvojenih bodova, a jedinu pobjedu ostvarili su za zelenim stolom zbog administrativne greške Sassuola.

Navodno, Zeman će ujutro imati sastanak sa čelnicima kluba gdje bi trebao dogovoriti sve detalje ugovora. Zeman je prije nekoliko godina uveo Pescaru u Seriju A, a tada je u ekipi imao Verrattija, Immobilea i Insignea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi