Žene u Saudijskoj Arabiji mogu gledati meč Juventusa i Milana, ali pod jednim uslovom

Nova pravila u Džedi

Žene u Saudijskoj Arabiji mogu gledati meč Juventusa i Milana, ali pod jednim uslovom

E. Čaušević

Utakmica italijanskog Superkupa već nekoliko godina igra se tradicionalno van Italije, a tako će biti i ove godine.

U Superkupu sastaju se Juventus i Milan, a utakmica će se odigrati 16. januara u Saudijskoj Arabiji. FS Italije odlučio je prije nekoliko mjeseci da će se utakmica Juventusa i Milana odigrati u Džedi što je iznenadilo tada fudbalsku javnost.

Poznato je da Saudijska Arabija ima žestoke zakone kada su u pitanju žene i činilo se da one neće moći biti na tribinama. Ipak, žene će moći pratiti ovaj meč pod jednim uslovom, a to je da budu na tribini za porodice, te da moraju na meč doći s članom porodice.

Tribina zauzima 15% od 60.000 mjesta na stadionu i ženama nije dozvoljeno da napuštaju tribinu do kraja utakmice. Poznato je da je ženama u S. Arabiji zabranjeno da idu na utakmice, no stadioni u Rijadu, Dammamu i Džedi su uveli novo pravilo "tribina za porodicu" na kojoj biti i žene.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Vise mi je pun K i ovih arapa. Kad dodjes kod njih, moras postovati sve njihovo! Ako ne postujes onda si kaznjen, da li novcano, da li zatvor, da li bicevanje(vjerovatno i to postoji) itd itd A evo ih kod nas, boli ih kurac, zive i rade sta zele, jos malo ce stranku osnovati i nama poceti pravila odredjivati. Prije, dok sam bio mali. Kad se spomene arapski svijet, sav se ozarim, drago mi, jer mi drago, smatram to je moj narod, isti smo itd Al malo morgen, nidje veze mi sa njima. Zivio moj tradicionalni nacin vjerovanja, prakticiranja vjere, nema ga nigdje na svijetu.
26 19
vence
@Nogometas Ne branim ja Arape i ne govorim da su idealni..znam da su mnogo konzervativni i td..a te navode ne mogu ni opovrgnuti ni..jer ne znam..a ne znam ni odakle ti znas..i naravno da je glupo sto to ljudi gledaju kroz prizmu cistog islama i sto muslimane sa tim poistovjecuju..isto kao i ove frikove koji se opasu bombom i ubiju jos 10 il 100 ljudi..svejedno je(ko je ubio jednog nevinog covjeka kao da je pobio cijeli svijet..ko spasi jednog covjeka kao da je spasio cijeli svijet-Kur'an)..nemaju veze sa muslimanima i islamom..ja samo zelim reci, da su to njihovi zakoni i dok smo na njihovom tlu trwbamo ih postovati..isto kao i sto bi svak trebao da postuje zakone svake zemlje u kojoj se nalazi..i nalazimo se na sportskoj stranici i dosta o tome sto se mene tice. Lp
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi