Zeničani odustali od Čitluka, treninzi do Širokog Brijega na terenima u Zenici
Zeničani će cijelu reprezentativnu pauzu provesti u Zenici, gdje će se spremati za nastavak prvenstva

Novosti s Bilinog polja

Zeničani odustali od Čitluka, treninzi do Širokog Brijega na terenima u Zenici

Nogometaši Čelika nakon 13. kola u Premijer ligi BiH zauzimaju sedmo mjesto sa 17 bodova. Učinak je ovo koji može zadovoljiti ljubitelje nogometa u Zenici, jer je cilj kluba u ovoj sezoni sredina tabele i stabilizacija kluba.

Zeničani su u svakoj utakmici sem u Širokom Brijegu, gdje su poraženi 6:0 bili ravnopravan protivnik svakoj ekipi, što je u odnosu na prošle sezone svakako napredak. U narednom 14. kolu, nakon reprezentativne pauze, na Bilinom polju, crno-crveni će dočekati upravo ekipu s Pecare, te će im se pokušati da osvete za najveći ovosezonski poraz.

Do utakmice protiv Širokog Brijega, Čelik će trenirati u Zenici, na Bilinom polju i Kamberovića polju, a vjerovatno neće igrati nikakve prijateljske utakmice. Postojala je mogućnost da Čelik ode u Čitluk na pet-šest dana, ali klub s Bilinog polja očito nema dovoljno financijskih sredstava za takve izlete, tako da će čitav period ostati u Zenici.

Ova pauza svakako će dobro doći da se oporave povrijeđeni Salčinović, Jurina i Mehić, koji bi zajedno sa dvojicom Senegalaca bili u kombinaciji za duel protiv Širokog Brijega. Čeka se još i zvanična potvrda da će prvi put u ovoj sezoni šef struke Adnan Örnek moći da predvodi ekipu s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U naredna tri kola, crno-crveni imaju veoma teške protivnike. Nakon što ugoste Široki Brijeg, idu u goste aktuelnom prvaku Zrinjskom, a nakon toga dočekuju Radnik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
A jeste glupi. Ocito da ja kao obican pojedinac i navijac Celika znam vise od vas novinarakih govana. Cuj nedostatak finansijskih sredstava? Zasto bi iko dao tih nekoliko hiljada ukoliko u Zenici imate i bolje uslove nego tamo? Svakako je i vrijeme odlicno!! Ne pisite gluposti!!
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi