Zeničani trenirali na Bilinom polju, ekipi se priključio i Ševkija Resić
Stručni štab nametnuo je žestok ritam od prvog dana priprema, a Zeničani će sigurno imati sve uslove ovog ljeta da spremni dočekaju naredno prvenstvo

NK Čelik od srijede na pripremama u Turskoj

Zeničani trenirali na Bilinom polju, ekipi se priključio i Ševkija Resić

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika odradili su danas i drugi trening pod vodstvom novog šefa struke Hasana Ozera. Zeničani su trenirali na Bilinom polju, a i na današnjem treningu bilo je 20-tak igrača.

Pojedinci poput Dedića, Livaje, Okića, Blaževića i Huseinbašića su bili opravdano odsutni, dok se ekipi priključilo i posljednje pojačanje, 19-godišnji Ševkija Resić, koji će narednu godinu igrati u crno-crvenom dresu.

Večeras bi novi igrač kluba trebao postati i napadač Almir Aganspahić, koji je dogovorio dolazak na Bilino polje, te bi sutra ovaj igrač trebao da se priključi treninzima kluba. Zanimljivo da je današnji trening s tribina pratio i Haris Dilaver, kome ističe ugovor s Čelikom. Njemu je ostavljeno još malo vremena da pokuša ostvariti inostrani angažman, a ako se to ne desi, on će i naredne sezone nositi crno-crveni dres.

Do srijede, kada bi prema riječima stručnog štaba ekipa trebala da otputuje za Tursku, gdje će boraviti 15-tak dana i odigrati tri-četiri prijateljske utakmice, trebao biti i kompletiran roster.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema najavama na Bilino polje će stići još jedan golman, stoper i možda bočni nogometaš, čime bi se zaokružio roster za narednu sezonu. Naravno biće tu i posudbe nekoliko mladih igrača, kojima će biti ponuđeno da narednu sezonu provedu negdje, gdje će imati više prilike za igru.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Masala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi