Zeničanin na putu prema Premiershipu
Foto - EPA

Budimira žele dva kluba

Zeničanin na putu prema Premiershipu

M. Šljivak

Još jedan fudbaler rođen u Bosni i Hercegovini uskoro bi mogao zaigrati u engleskoj Premier ligi.

Zeničanin Ante Budimir je odličnim igrama u dresu Mallorce privukao pažnju na sebe, a interes za njegov potpis pokazali su Aston Villa i Sheffield United.

Oba tima su spremna da izdvoje 15 milona eura, što je cifra koju Mallorca traži za 29-godišnjeg napadača i pregovori o njegovom transferu su u toku.

Za Budimira je interes pokazivao i Villarreal. Ipak, Žuta podmornica nije spremna da plati tražni novac i Zeničanin bi karijeru mogao nastaviti na Ostrvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Budimir je za Mallorcu odigrao 56 utakmica i postigao je 19 golova.

Top Komentari

arijan10
Momak je iz sela Ozimica pokraj Žepča, ali u papirima pise da je rodjen u Zenici, samo zato sto je tamo najbliza bolnica.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi