Mallorca nemoćna u Madridu
Foto - EPA

Atleticu važna tri boda

Mallorca nemoćna u Madridu

Midhat Šljivak

Atletico Madrid pobijedio je Mallorcu s 3:0 u susretu 34. kola španske La Lige.

Mallorca je u Madrid stigla na krilima velike pobjede nad Celtom (5:1) koji ih je vratio u borbu za opstanak.

Ipak, večeras nisu imali previše šanse protiv Atletica, no treba istaći da je meč vjerovatno prelomio penal iz 29. minute meča.

Golman Mallorce Reina odbranio je udarac Alvara Morate. Sudija je odlučio da ponovi penal, a Morata iz drugog puta pogađa i dovodi Atletico u vodstvo od 1:0.

Ovaj gol je ranio goste koji više nisu imali šanse da se vrate. Morata je u nadoknadi prvog dijela zabio i drugi gol za 2:0 nakon sjajne asistencije Kokea i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nije Mallorca mogla da se vrati u meč. Tačku na i u ovom susretu je stavio Koke pogotkom za konačnih 3:0 u 79. minuti.

Atletico je sve bliži osiguranju mjesta koje vodi u Ligu prvak, dok će Mallorca četiri kola prije kraja imati zaista težao posao za ostanak u ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Atletico - Mallorca 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi