Zeničanke žele do prve pobjede u drugom dijelu takmičenja

KŽK Čelik dočekuje Medveščak

Zeničanke žele do prve pobjede u drugom dijelu takmičenja

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u zeničkoj Areni u okviru 2.kola nastavka MŽRKL-a dočekati sastav Medveščaka iz Zagreba.

Zeničanke su u 1.kolu nastavka prvenstva tijesno poražene u Beogradu od domaćeg Radivoj Koraća 79:74, dok je Medveščak na svome terenu ubjedljivo savladao Kvarner iz Rijeke 68:49.

Izabranice Slobodana Kecmana ove sezone imaju dosta nesreće, skoro svaku utakmicu igraju egal završnice u kojima odlučuje jedna lopta, a ove sezone su skoro sve utakmice izgubile zahvaljujući manjku koncentracije u posljednjim minutama, ali i sekundama utakmica.

Medveščak je ozbiljna ekipa, koja želi da se plasira na završnicu lige, a domaće košarkašice ako žele da ostanu u trci za prva četiri mjesta sutra jednostavno imaju imperativ pobjede, jer svaki drugi rezultat ih definitivno otpisuje u borbi za final-four.

Utakmica između Čelika i Medveščaka igra se sutra u 18.sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi