Zenit doživio debakl kakav odavno ne pamti i to u najjačem sastavu

Potop tima iz St. Petersburga

Zenit doživio debakl kakav odavno ne pamti i to u najjačem sastavu

Navijači Zenita iz St. Petersburga odavno ne pamte teži evropski poraz od ovog koji je njihov tim danas pretrpio u Bjelorusiji.

Igrao je Zenit u posljednjih desetak godina protiv brojnih evropskih velikana, ali teško se sjetiti ko ga je uspio pobijediti sa čak 4:0 kao što je to danas učinio Dinamo iz Minska.

Od starta utakmice bilo je jasno da ovo nije Zenitov dan. U 12. minuti, Nikolić je zabio za vodstvo Dinama od 1:0 da bi Khvashchinskiy u 32. povisio na 2:1. Debakl Zenita najavio je Galović, koji je u 41. minuti pogodio za visokih 3:0.

Igrao se 67. minut kada je Nikolić svojim drugim golom postavio konačan rezultat utakmice te doveo Dinamo iz Minska na korak do playoffa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Debakl Zenita je još teži kada se uzme u obzir da su Rusi igrali u najjačem sastavu u kojem su bili Lodygin, Ivanović, Driussi, Shatov...

Top Komentari

king11
kako najjačem kad nisu za zenit igrala dva glavna napadača Dzyuba i Kokorin
3 2
meho
Nije mi jasno nesto. Prvo je bilo 1:0, pa je bilo 2:1 i na kraju 3:0. Teska droga jebote.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi