Zenit prihvatio ponudu, Witsel na potezu
EPA

Odlazi iz Englesku?

Zenit prihvatio ponudu, Witsel na potezu

Čelnici Zenita iz St. Petersburga prihvatili su ponudu za Axela Witsela, objavili su inostrani mediji. 

Belgijski reprezentativac se već duže vrijeme spominje u kontekstu transfera u neku od najjačih liga i jasno je da od njegovog ostanka u Zenitu neće biti ništa, a jedan od klubova koji je poslao konkretnu ponudu je Everton. 

Ponuda Evertona je, kako pišu inostrani mediji prihvaćena i u Zenitu su spremni pustiti Witsela za sumu od 30 miliona eura koja je ponuđena, a engleskom klubu je sada ostalo da sačeka odgovor fudbalera koji bi radije prešao u Seriju A.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Zenita je otkrio da Witsel na stolu ima još dvije ponude iz Italije. Pretpostavlja se da je riječ o Napoliju i Interu, mada se posljednjih dana špekulisalo i o interesu aktuelnog šampiona Juventusa. 

Podsjećamo, Witsel je u Zenit stigao 2012. godine iz Benfice za 40 miliona eura. Prethodno je nastupao za Standard iz Liježa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije