Rahmanović strijelac u porazu Samare na gostovanju kod Spartaka

Klub iz Moskve slavio sa 5:2

Rahmanović strijelac u porazu Samare na gostovanju kod Spartaka

E. Čaušević

Fudbaleri Spartaka iz Moskve danas su ubjedljivo pobijedili na svom terenu Samaru sa 5:2 u meču 12. kola ruske Premier lige.

Spartak je uspio da dođe do tri boda iako meč nije najbolje počeo za njih jer je Ezhov u šestoj minuti uspio da pogodi za vodstvo Samare od 1:0.

Međutim, u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Spartak dolazi do 1:1. U centru pažnje bio je Promes koji je uspio da na asistenciju Denisova poravna rezultat.

Do potpunog preokreta Spartak je došao u 50. minuti. Ovaj put Sobolev je uspio da zatrese mrežu gostiju za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer je Samara samo šest minuta kasnije poravnala na 2:2. U centru pažnje bio je bh. reprezentativa Amar Rahmanović koji odlično matira golmana Spartaka i ponovo vraća stvari na početak.

No, Spartak je do kraja meča uspio da dođe do sigurne pobjede. Domaći su 3:2 poveli već u 61. minuti kada Sobolov ponovo trese mrežu Samare.

Do kraja utakmice Spartak je postigao još dva gola. Prvo je Litvinov u 73. minuti povisio na 4:2, dok je konačnih 5:2 u sudijskoj nadoknadi postavio Promes.

Rahmanović je bio jedan od boljih u svom timu, a bh. veznjak igrao je do 82. minute ove utakmice.

Spartak je drugoplasirani na tabeli sa 25 bodova, dok je Samara na 11. mjestu sa 11 bodova iz 12 mečeva.

Top Komentari

pjanke.sa
Sta je moj Amare ljepste ti je bilo u Sarajevu 10 puta. Hajd ti nama nazad. Ja konto kakav mu je post na Instagramu, da su pobijedili i da je on dao gol za pobjedu. A njih ubili sakama. BTW, sasvim slucajno poznajem jednu djevojku iz Samare, kaze da je super klub ali da su vazda bili jako losi a mozda to nasem Amarcicu i odgovara, nema puno pritiska a dobra lova vjerovstno bolja nego u Sarajevu. Elem, samo da kazem @SarajFK da je kreten i SAVEZ NAPOLJEEEEEEE!!!!! Nacionalisti mrs!
3 1
FreshCat9
otkud je on u rusiji? nisam upratio... auu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi