Bh. dame nisu mogle dobiti gore vijesti, popularna golmanica stiže u Bosnu i Hercegovinu!

Baraž za A diviziju Lige nacija

Bh. dame nisu mogle dobiti gore vijesti, popularna golmanica stiže u Bosnu i Hercegovinu!

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

U Nyonu je danas održan žrijeb parova za A diviziju Lige nacija, a protivnika je saznala i ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Bh. fudbalerke su nastupom u B diviziji gdje su bile drugoplasirane uspjele izboriti doigravanje za plasman u elitni dio Lige nacija.

U Nyonu je održan žrijeb parova za doigravanje Lige nacija za A diviziju, a bh. reprezentacija nije imala previše sreće.

Naime, odlukom žrijeba odlučeno je da će bh. fudbalerke u baražu igrati protiv Švedske koju su sve ekipe željele izbjeći i nažalost upravo će BiH odmjeriti snage protiv ove selekcije.

Image

Susreti baraža igraju se između 21. i 28. februara i tačni termini će biti naknadno određeni. Ono što je poznato jese da će BiH imati ulogu domaćina u prvom okršaju.

Oglasi

Također, zanimljivo je da će u BiH doći prva zvijezda ekipe Švedske, a to je Zećira Mušović koja inače brani za Chelsea.

Ostali parovi baraža za Ligu A su: Srbija - Island, Mađarska - Belgija i Hrvatska - Norveška.

Svoj komentar nakon žrijeba dala je i selektorica naše selekcije Samira Hurem koja je svjesna da je naš tim dobio vjerovatno najtežeg mogućeg protivnika u baražu.

"Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji", rekla je Hurem i dodala.

"Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi