Golmanica sluša i ne vjeruje šta je novinar pita: "Vi ste bosanskog porijekla kao Ibrahimović..."

Sjajna Zećira Mušović brani za Chelsea

Golmanica sluša i ne vjeruje šta je novinar pita: "Vi ste bosanskog porijekla kao Ibrahimović..."

A. Čaušević

Predvođene golmanicom iz Prijepolja, Zećirom Mušović, fudbalerke Švedske su izborile četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su boljim izvođenjem penala eliminisale SAD.

Na press konferenciji o pobjedi nad Amerikankama sa novinarima je razgovarala Mušović, a jedno pitanje je iznenadilo sve prisutne u sali, kako golmanicu tako i ostale pripadnike sedme sile.

"Zlatan Ibrahimović, vi ste bosanskog porijekla, znate li Zlatana?", između ostalog je pitao brazilski novinar

"Prije svega u Švedskoj svako zna Zlatana", bio je kratak i jasan odgovor 27-godišnjakinje.

Odluka južnoameričkog novinara da postavi pitanje o Ibrahimoviću, umjesto o tek odigranoj utakmici bila je predmet oštrih kritika.

Oglasi

Pitanje koje je postavio novinar je očigledno u nevjerici ostavilo i golmanicu bh. porijekla pa je uslijedio i pomalo ironičan odgovor.

Reporterka BBC Sporta Emma Smith pisala je o tome na Twitteru:

"Sjedila sam dva mjesta dalje od novinara koji je ovo pitao i nisam mogla vjerovati što sam čula. Bilo je to apsolutno nepoštovanje, nakon nevjerovatne predstave i izvanredne utakmice."

"Također smo samo dobili priliku postavit tri pitanja za Mušović tokom press konferencije. Jedno od njih bilo je ovo sranje", poručila je Smith.

Švedska će u četvrtfinalu za rivala imati Japan te se opravdano može nadati plasmanu u samu završnicu.

Inače, Mušović je porijeklom iz Prijepolja, a svake godine koristi priliku da posjeti rodni zavičaj svojih roditelja kao i Sarajevo gdje ima mnogo rodbine.

Top Komentari

Prazina
To što u Sarajevu ima rodbine ne znači da je ona BH porijekla. Nevjerovatno da vam to nije jasno. Čudo
6 10
E.Car
Dobra Zećira i ko golman i ko žena!!! Blago kući u koju ona dođe!!!! Allah da je nagradi!!!!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi