Bh. dame bile na korak od velikog rezultata, ali sve je za tri minute palo u vodu
Izabranice Samire Hurem poražene na gostovanju u Sloveniji. Foto: N/FSBiH

Poraz u Sloveniji

Bh. dame bile na korak od velikog rezultata, ali sve je za tri minute palo u vodu

Eldar Ganibegović

U okviru 5. kola grupe 4 B divizije Lige nacija za žene, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Slovenije. Rezultat je nakon preokreta bio 2:1 za domaću selekciju.

Prva prijeti naša selekcija i to u petoj minuti. Jelčić je pokušala, no brani Meršnik na golu Slovenije.

Minut kasnije na drugoj strani Kuštrin pogađa okvir gola, da bi udarac Zver odbranila Gvozderac, baš kao i pet minuta kasnije.

Do vodstva naša selekcija dolazi u 19. minuti. Maja Jelčić je pogodila na asistenciju Ekić, a pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor.

Nakon nekoliko pokušaja na obje strane u drugom poluvremenu (domaće imale još jedan pogođen okvir gola), Slovenija dolazi do izjednačenja u 74. minuti. Zver je asistirala za Kuštrin koja vraća stvari na početak.

Oglasi

Samo tri minute kasnije potpuni preokret. Makovac je ovaj put bila asistentkinja, dok Kuštrin postiže svoj drugi gol na današnjoj utakmici.

Treba istaći da je Slovenija bila itekako dominantnija reprezentacija na terenu, te da je preokret plod njihove terenske dominacije.

Prvi je ovo poraz naše selekcije u ovom takmičenju. Ostat ćemo prvi, ali samo ako Češka ne pobijedi Bjelorusiju. U slučaju da Češka pobijedi Bjelorusiju, više nećemo odlučivati sami o svojoj sudbini kada je u pitanju prvo mjesto i plasman u A diviziju, nego ćemo morati čekati kiks Češke protiv Slovenije u posljednjem kolu.

# O. U. TIM BODOVI
1. 5 Bosna i Hercegovina 8
2. 4 Češka Republika 7
3. 5 Slovenija 6
4. 4 Bjelorusija 2

Utakmica Bjelorusije i Češke počinje od 20 sati. Nadajmo se da će Bjeloruskinje napraviti iznenađenje i otkinuti makar bod Čehinjama.

Za četiri dana u posljednjem kolu Bosna i Hercegovina dočekuje Bjelorusiju i tada ćemo znati konačan plasman naše selekcije.

Liga nacija, B divizija, grupa 4, 5. kolo, žene:

Slovenija - Bosna i Hercegovina 2:1 (Kuštrin 74', 77'; Jelčić 19')

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Slovenija: Meršnik, Kolbl, Golob, Gradišek, Erzen, Janez, Makovec, Korosec, Zver, Prasnikar, Kuštrin.

Bosna i Hercegovina: Gvozderac, Šabanagić, Milinković, Hasanbegović, Katepanović, Slišković, Hadžić, Jelčić, Kršo, Ekić, Nikolić.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jos smo prvi
1 0
enko
Sta kaze hurem
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi