Odluka Fudbalskog saveza zbog koje se oglasio i Ismir Mirvić: "BiH ne zna šta je izgubila..."

Podržao Samiru Hurem

Odluka Fudbalskog saveza zbog koje se oglasio i Ismir Mirvić: "BiH ne zna šta je izgubila..."

Edmir Škorić

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Sarajevo Isimir Mirvić oglasio se putem društvenih mreža i podržao osobu koja se našla u žiži sportske javnosti posljednjih dana.

Mnoge je jučer iznenadila informacija da Samira Hurem više neće biti selektorka ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Fudbalski savez BiH je potvrdio da je došlo do promjena kada je u pitanju ženska reprezentacija, te da Samira Hurem više nije selektorica, nakon čega se i ona sama oglasila.

"Bili smo na dnu, nisam dobijala niti jednu marku za svoj trud. Nisam to ni tražila. Voljela sam ovo i odlučila žrtvovati vlastito vrijeme, energiju i život, jer sam znala da će jednog dana biti bolje. Imala sam mnoge inostrane ponude za veliki novac. Ni to nije bio moj razlog da odustanem. Nisam prihvatila niti jednu ponudu zato što bi tada mnoge igračice odustale od fudbala, a koje vam sada nose nacionalni tim.

Plate u ženskom fudbalu nismo imali do prije samo nekoliko godina. Naši motivi su bili čisto sportski. Prava ljubav prema sportu. Istinska ljubav prema nacionalnom dresu...", između ostalog je poručila sada već bivša selektora, koju će naslijediti Selver Hodžić s pomoćnicima Ivanom Kvesićem, Zoranom Dimitrćem i Alisom Spahić, dok će kondicioni trener biti Almir Seferović.

Oglasi

Tako je nakon skoro 14 godina Samir Hurem smijenjena, ali dobila je veliku podršku sa svih strana, pa i prvog čovjeka Sarajeva Ismira Mirvića.

"Selektorice, Bosna i Hercegovina ne zna šta je izgubila. Istinska ste legenda bh. ženskog fudbala i primjer kako se bori za državni dres.

Kao Bosanac i Hercegovac ponosan sam na sve što ste svojim rukama napravili kada niko nije vjerovao u vas. Zaslužujete mnogo više i imate moju bezrezervnu podršku u daljoj izgradnji SFK2000 kao velikog evropskog ženskog fudbalskog kluba. Glava gore!", napisao je Mirvić na Instagramu uz fotografiju na kojoj pozdravlja igračice SFK 2000 u društvu trenerice Samire Hurem.

Samira Hurem je od 2012. godine na klupi SFK 2000 Sarajevo i sa bordo damama je uspostavila nezapamćenu dominaciju u ženskom fudbalu u BiH.

Top Komentari

PRESEDAN
I ti si bivši ubrzo,ono našlo silaziti na teren,okružen nauružanim kriminalcima. U Texas pištoljerose svoje vode,a ne po stadionu naše najveće legende.
1 6
bk123
Hurem bi vječno Huremovala....ko da joj je obiteljska prćija....hvala za sve al rezultati su nikakvi
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi