Žepče sve bliže vrhu, Bosna Semi bod u Zavidovićima

Druga liga Federacije BiH grupa Centar

Žepče sve bliže vrhu, Bosna Semi bod u Zavidovićima

Adnan Beganović

Nogometni klub Žepče je u 11. kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar u Brezi nadigrao domaći Rudar (5:2).

Pobjedom u Brezi ekipa iz Žepča uključila se u borbu za sami vrh tabele. Nikola Tadić je tri puta savladao golmana Rudasra, a Josip Slišković je bio dvostruki strijelac, dok je oba pogotka za Rudare postigao Elvir Budić.

U Zavidovićima su bodove podijelili domaća Krivaja i Bosna Sema (1:1). Gosti iz Sarajeva su do prednosti stigli u 32. minuti preko Nihada Mujića, da bi Mirsad Šijerkić u sudijskoj nadoknadi domaćinu donio bod.

Istim rezultatom završen je duel Famosa i Azota. Haris Muhić je u 51. minuti doveo Famos do prednosti, a samo dva minuta kasnije Armin Gegić je pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Borac, koji je pred svojim navijačima rezultatom 4:0 savladao Ilijaš. Pogotke za Borac postigli su Adem Hodžić, Adnan Žižo, Enver Buljubašić i Vedad Mudrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.