Poraz TOŠK-a, Radnik iz Hadžića na čelu tabele

Odigrani susreti 6. kola Druge lige Centar

Poraz TOŠK-a, Radnik iz Hadžića na čelu tabele

Adnan Beganović

Nakon odigranog 6. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Centar došlo je do promjene na samom vrhu tabele.

Pobjedom na gostovanju kod Bosna Seme, a s obzirom na poraz TOŠK-a na gotovanju kod Azota, fudbaleri Radnika iz Hadžića probili su se na čelo tabele.

U duelu Bosna Seme i Radnika viđena su tri gola i to u drugom poluvremenu. Eldar Mašić je u 62. minuti do prednosti doveo Bosnu, da bi Muamer Gagula golovima u 69. i 80. minuti donio pobjedu Radniku.

Azot je na domaćem terenu nanio prvi prvenstveni poraz TOŠK-u. Slavio je Azot s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Adis Korjenić u 47. minuti, koji je pet minuta kasnije zbog dva žuta kartona morao napustiti igru.

Pogotkom Adnana Žiže Borac je slavio na gostovanju kod Pobjede, dok je Žepče golovima Matea Bakule i Nikole Tadića sa 2:0 savladalo Usoru.

U duelu Rudara i Famosa nije bilo golova, dok su Rudar i Krivaja odigrali 1:1. Adis Sjerotanović je u 15. minuti doveo Rudar do prednosti, da bi u 33. Amar Plakalo pogodio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Istim rezultatom okončan je duel Ilijaša i Mladosti. Almir Balta bio je strijelac za Ilijaš, a Faruk Čorbo za Mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.