Žerić: Želimo se vratiti u Gradišku s povoljnim rezultatom

Kozara gostuje u Janji

Žerić: Želimo se vratiti u Gradišku s povoljnim rezultatom

Sutra se utakmicama 3. kola nastavlja prvenstvo u 1. ligi Republike Srpske.

Pred fudbalerima Kozare ovoga puta je gostovanje u Janji kod Podrinja, gdje će ujedno tražiti i prvu pobjedu, nakon što su prethodno ubilježili dva remija.

Ni Podrinje nije startalo najbolje, no svejedno u taboru Kozare ovaj meč dočekuju maksimalno oprezno, što je u najavi utakmice poručio i šef stručnog štaba Nedžad Žerić.

"Podrinje je vrlo dobra ekipa sa iskusnim pojedincima, posljednjih par godina redovan učesnik Lige za prvaka. Ekipa su koja pogotovo dobro igra pred svojom publikom, tako da nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica, ali mi smo kompletni i idemo da odigramo što bolju utakmicu i u Gradišku se vratimo sa za nas povoljnim rezultatom", kaže Žerić.

Osvrnuo se i na prošlosedmični kiks na domaćem terenu (0:0).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Ne možemo biti zadovoljni rezultatom utakmice sa Tekstilcom. Iako smo ih, pogotovo u drugom poluvremenu nadigrali u svim segmentima igre, stvorili pritisak i šanse, nismo uspjeli da postignemo gol. Odbrana je funkcionisala dobro i s tim mogu biti zadovoljan. Ove sedmice smo posebno radili kako bismo otklonili problem realizacije i nadam se da ćemo već sutra u Janji popraviti taj segment igre", poručio je trener Kozare.

Utakmica u Janji, podsjetimo, počinje u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi