Žestoka kazna za kapitena Club Bruggea zbog uvreda u Madridu
(Foto: EPA)

Vrijeđao sudiju

Žestoka kazna za kapitena Club Bruggea zbog uvreda u Madridu

M. Šljivak

Club Brugge nedavno je u Madridu šokirao Real u susretu grupne faze Lige prvaka.

Belgijski klub je na Santiago Bernabeu osvojio jedan bod (2:2), iako su lako mogli doći do sva tri, jer su imali prednost od dva gola.

Ovaj meč Club Brugge je završio sa igračem manje. Sudija Gerogi Kabakov je isključio kapotena Ruuda Vormera, a to je ovom veznjaku donijelo tešku kaznu.

On je nakon što mu je pokazan crveni karton poprilično izvrijeđao bugarskog sudiju. Kabakov je to sve unio u zapisnik, pa je Disciplinska komisija kaznila Vormera sa tri utakmice zabrane nastupa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako će 31-godišnji Holanđanin propustiti dvije utakmice protiv PSG-a, te gostujući meč sa Galatasarayjem, te će se vratiti za utakmicu posljedneg kola grupne faze, upravo protiv Reala.

Očekivano, rukovodstvo belgijskog predstavnika najavilo je žalbu na ovu odluku. Odmah će je dostaviti u sjedište UEFA i čekat će odluku do naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi