Messijevo 'vozanje' Gvardiola mnoge je nasmijalo, da li su na sve utjecale stvari prije meča?

Želio je da igra po svaku cijenu

Messijevo 'vozanje' Gvardiola mnoge je nasmijalo, da li su na sve utjecale stvari prije meča?

Samir Mlaćo
Hrvatska je sinoć poražena od Argentine 3:0, a dugo će se i prepričavati potez Lionela Messija kada se odlučio poigrati sa Joškom Gvardiolom, vjerovatno najskupljem defanzivcu u historiji nogometa kada u januaru napravi transfer iz Leipziga.

Messi je izvozao Gvardiola, a zatim asistirao Alvarezu koji je lagano završio posao. Gol možete pogledati ovdje.

Gvardiol je dobio i određene kritike, neki su se čak šalili da mu je cijena pala dvostruko sada niža, no sada je otkriveno da je sinoć imao ozbiljnih problema prije meča.

Nije trenirao član Leipziga prije meča, a zatim je odlučeno da primi injekciju za bol u stopalu.

Odlučio je da igra važan meč, no na kraju se nije proslavio, kao ni ostali saigrači iz zadnje linije.

Istovremeno se jutros pojavila informacija da Manchester City sprema nevjerovatno ponudu za 20-godišnjeg defanzivca.

Oglasi

Gvardiol se povezuje s mnogim klubovima, a tu se izdvajaju najviše Real Madrid, Chelsea i Manchester United. Spominjala se cifra od 80 miliona eura, ali sada je to mnogo više zbog odličnog izdanja na Svjetskom prvenstvu.

Sigurno je da će Leipzig inkasirati pravo bogatstvo od prodaje igrača kojeg su na ljeto 2021. godine iz zagrebačkog Dinama doveli za tek 19 miliona eura.

Engleski mediji pišu da se u bitku za njega uključio i Manchester City koji želi vidjeti Gvardiola na Etihadu, a za Leipzig su spremili ponudu koja će sigurno da ih oduševi i bit će čudo ako je ne prihvate.

Naime, čelnici engleskog prvaka spremni su platiti za Gvardiola čak 110 miliona eura i uključiti 20% bonusa od naredne prodaje, ali jedna stvar bi posebno mogla oduševiti čelnike Leipziga.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navodno, Manchester City bi kupio Gvardiola već u januaru, ali bi ga ostavili u Leipzigu do kraja ove sezone i on bi se novoj ekipi priključio tek narednog ljeta kada će Građani vjerovatni napraviti neke promjene u defanzivi gdje se već lagano stvara gužva.

Ukoliko Građani za njega zaista plate 110 miliona eura onda će ovaj 20-godišnjak postati najskuplji defanzivac u historiji fudbala. Također, ogroman novac od prodaje će dobiti i Dinamo i čini se zaradit će sada dosta više nego prije godinu dana kada su ga oni prodali.

Top Komentari

user1666374721
Messijevo vozanje Joške, ulazi u udžbenike, kao ono zemlja se okreće oko sunca i oko svoje ose...
5 2
SanchoPanza
Ovo postaje naporno vise. Messi je vjerovatno najbolji igrač svih vremena a Gvardiol je ispao malo naivan i neiskusan. Iskreno, nije mi jasno sto nije pravio faul na nekih 25-30m od gola cak i pod cijenu zutog kartona.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi