Žestoke kazne za NK Bosna Visoko

Suspenzije i novčane kazne

Žestoke kazne za NK Bosna Visoko

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije BiH žestoko je kaznila NK Bosna Visoko, kao igrače i stručni štab zbog odbijanja da završe utakmicu 11. kola Prve lige protiv Zvijezde u Gradačcu.

Igrači Bosne su nezadovoljni suđenjem u Gradačcu, odlučili da sjedu na teren u 89. minuti meča i dopustili su domaćim da na taj način postignu još dva pogotka.

NSFBiH je ovaj čin okarakterisao kao nesportski, a Disciplinska komisija je danas odredila žestoke kazne za klub, igrače i rukovodstvo tima.

Klub je kažnjen sa 3.000KM, igrači Adnan Hodžić sa osam i Enis Sadiković sa sedam utakmica, ali ni to nije sve.

Pomoćni trener Dženan Hošić, koji je i isključen sa utakmice, dobio osam mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu i novčanu kaznu od 1000KM. Također, predsjednik Bosne Nermin Kadrić dobio je istu novčanu kaznu i šest mjeseci zabrane vršenja svih funkcija, a istu kaznu kao i Kadrić dobio je i sportski direktor Mirza Laletović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tim iz Visokog je trenutno na šestom mjestu na tabali Prve lige, a u narednom kolu na svom terenu čekaju ekipu Jedinstva iz Bihaća.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi