Žestoke kritike, čak i uvrede na račun Džeke, mada to nije zaslužio
Činjenica je da Edin trenutno nije u formi i da ga ne ide zadnjih utakmica, ali zbog svega što je napravio u dresu Rome zaslužio je trunčicu poštovanja (Foto: EPA)

Edin im sada kriv za sve

Žestoke kritike, čak i uvrede na račun Džeke, mada to nije zaslužio

Edmir Škorić

Roma je sinoć poražena od Juventusa s 1:0 u Torinu i sve je izvjesnije da rimski klub nema šta da traži kada je u pitanju trka za Scudetto.

Imala je Roma dobar početak sezone, ali počela je da pada forma rimskog kluba i u posljednje vrijeme se Vučica muči da postigne pogodak, a kamoli da upiše pobjedu.

Vidljiv je pad kod igrača Rome, a navijači ovog kluba dosta su kritikovali bh. napadača Edina Džeku nakon poraza od Stare dame. Iako je odigrao svih 90 minuta, nije stvorio pravu šansu i njemu, kao i ostatku Rome, štošta se može prigovoriti.

Unatoč tome što je mladi Patrik Schick promašio stopostotnu šansu u nadoknadi vremena, Čeh je dobio veće aplauze od Edina. Kao da su preko noći (pojedini) navijači Rome sve zaboravili?

"Edin igra dobro samo u izmjeničnim sezonama, iduće će opet biti super", kazao je jedan od navijača Rome putem Twittera, dok je drugi dodao:

"Schick je imao više udaraca na gol u zadnjih 10 minuta meča protiv Juventusa od Džeke u posljednje tri sedmice. Jedva čekam da bude prvi napadač".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razumijem da Edin prolazi kroz golgetersku krizu, ali ako ne možete zadržati loptu ili stvorite priliku, zašto ste onda dobri".

"Džeko je smeće ponovo. Nema samopouzdanja i izgleda kao 83-godišnjak bez svoje plave pilule", piše jedan od onih koji nezadovoljnih navijača, ali definitivno Big Ed nije zaslužio takve "epitete" nakon svega što je uradio za Romu u kratkom periodu.

Top Komentari

Bulle
Kako da ima sut kad nema lopte ,nemaju igre,patnja ziva odbrana rupa Florenzi nema veze i sad Edin im kriv?? Ma dajte molim vas, patite se protiv Kaljarija...uzas
20 2
SEIKO
Vreme je da se kopačke okače o klin.
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi