Roma ne može protiv Juventusa: Benatia odlučio veliki derbi, Schick tragičar
Miralem Pjanić je večeras bio uspješniji od Edina Džeke. Juventus je pokazao da tek ulazi u pravu formu i sigurno je da će aktuelni prvak biti glavni kandidat za novi naslov. (Foto: EPA)

Trijumf Stare dame

Roma ne može protiv Juventusa: Benatia odlučio veliki derbi, Schick tragičar

Midhat Šljivak

Veliki derbi 18. kola italijanske Serie A odigrali su večeras u Torinu aktuelni prvak Italije Juventus i ekipa Rome, a domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 1:0, te se sa Napolijem izdvojio na vrhu tabele.

Nije ovaj meč ponudio naročito lijep fudbal, a ni previše šansi na obje strane. Juve je za nijansu bio bolji i na kraju je stigao do trijumfa i tri boda.

Uvodne minute pripale su Staroj dami. Stvorili su nekoliko opasnih situacija, a u 18. minuti su stigli i do vodstva. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru, mrežu rimskog tima pogađa Mehdi Benatia za prednost od 1:0.

Roma je izgledala nemoćno u napadu. Lopte prema Edinu Džeki bile su spore i nisu izazivale previše opasnosti za gol Juventusa i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Vučica je u nastavku imala veći posjed lopte. Međutim, tim Eusebija Di Francesca nije uspio da kreira pravu šansu, dok je na drugoj strani Goznalo Higuain u dva navrata imao šansu da riješi meč, ali je propustio velike šanse.

Roma je u 80. minuti imala najveću šansu na utakmici. Florenzi je umakao odbrani domaćeg tima, ali je iz teške pozicije pogodio prečku.

Svi napadi gostiju do kraja nisu donijeli rezultat. Bianconeri su se odbranili i došli su do važna tri boda, iako je Schick imao zicer u finišu. Szcesny mu je skinuo jedan na jedan i spasio je Juve.

Miralem Pjanić i Edin Džeko su odradili svih 90 minuta. Pjanić je jako dobro komandovao sredinom terena, pogodio je i prečku u završnici, a Edin se nije previše naigrao pored štopera Stare dame.

Serie A, 18. kolo:

Juventus - Roma 1:0 (Benatia 18')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti