Žestoke optužbe za rasizam prema srbijanskom fudbaleru: Nije me želio pogledati dva mjeseca...

Sapong o Kataiju

Žestoke optužbe za rasizam prema srbijanskom fudbaleru: Nije me želio pogledati dva mjeseca...

Midhat Šljivak

Ogromnu pažnju u prethodnih nekoliko dana izazvale su objave supruge srbijanskog fudbalera Aleksanda Kataija na društvenim mrežama.

Tea Katai je pozvala na ubistva protestanata koji ruše i prave nered po Sjedinjenim Američkim Državama, a njeni komentari izazvali su zaista oštre reakcije, a zatim i otkaz za njegog muža u ekipi LA Galaxyja.

Sada su prema Kataiju stigle i nove optužbe. Njegov bivši saigrač CJ Sapong tvrdi da je i sam fudbaler rasista.

"Kunem vam se da me Katai nije pogledao u uoči dva mjeseca dok smo bili tamo. Tu smo iz istih razloga, zarađujemo od ovog i trebalo bi da sarađujemo, a on neće ni da me pogleda. Šta se dešava?", rekao je Sapong i dodao je:

"Kada sam vidio šta je napravila njegova žena, to je samo potvrdilo ono što sam iskusio. Bilo je tako loše da mi nije čak želio dodavati loptu. Šutirao je iz nemogućih situacija samo da meni ne bi dodao", tvrdi Sapong.

Zaista žestoke riječi na račun srbijanskog fudbalera.

Top Komentari

BobPaisley
...care moj nisi ti svjestan s kim si imao posla,ali znamo mi ovdje odlicno.
5 0
Penderinos
Sta drugo očekivat' od srbina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi