Žestoki protesti navijača Celtica zbog bizarne UEFA-ine odluke

Žestoki protesti navijača Celtica zbog bizarne UEFA-ine odluke

E. Škorić

Celtic i Ferencvaroš igraju svoj meč 3. kola Evropske lige, a nakon 45 minuta nema pogodaka.

Ono što je neobično jeste činjenica da se duel u Glasgowu igra u nepopularnom terminu od 15 sati i 30 minuta.

Obično se utakmice Evropske lige igraju četvrtom navečer, ali s obzirom da Celticov gradski rival Glasgow Rangers isto igra kod kuće, UEFA je odlučila da pomjeri meč.

Navijači Celtica su naravno razočarani tim potezom, pa su tokom meča protiv Ferencvaroša istakli transparent protiv UEFA-a i iskazali protest protiv dnevnog termina evropskih utakmica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Što se tiče same utakmice, jako loše u prvih 45 minuta, a i jednima i drugima je pobjeda neophodna jer su u prva dva kola upisali poraze. U grupi se nalaze još Bayer Leverkusen i Betis. Ipak, u drugom dijelu je Celtic uspio da povede s 1:0. Kod Mađara u rosteru trojica reprezentativaca BiH, ali je starter samo Eldar Ćivić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi