Trener kluba iz Zvornika odgovorio SFK 2000: "Bravo, ponizili ste djevojčice koliko ste mogli"

Nakon nevjerovatnog rezultata 39:0

Trener kluba iz Zvornika odgovorio SFK 2000: "Bravo, ponizili ste djevojčice koliko ste mogli"

H. Zilić

Odjeknuo je regijom i Evropom rezultat iz Premijer lige Bosne i Hercegovine za fudbalerke.

SFK 2000 je sa čak 39:0 savladao ŽFK Drina Zvornik.

Rezultat je izazvao dosta reakcija, većina smatra da SFK 2000 nije bio u duhu fair-playa.

Gošće iz Zvronika su drugo poluvrijeme počele sa osam igračica, a na utkamicu su došle sa djevojčicama, tačnije sa najmlađim igračicama.

Nakon prespavane noći oglasio se trener Drine Goran Petrović kratkom izjavom.

"Bravo za SFK 2000 Sarajevo... ala ste klub za primjer svima, ponizili ste djevojčice koliko ste mogli", napisao je Petrović na svom FB profilu.

Ovo je svakako rezultat koji nije zabilježen u evropskom fudbalu, a pitanje je šta on zapravo donosi kada je u pitanju razvoj ženskog fudbala u Bosni i Hercegovini?

Reakcija će sigurno biti i u narednim danima.

Top Komentari

Zeleni_zub
Nisu trebale igrati ako zele da ih pustaju. Uvijek sam za to da se trpa koliko god moze
8 1
mido1921
Da Samira ima i malo obraza bar bi izvela svoju juniorsku ekipu pa da cure stiču iskustvo. Ovo je kao kad bi recimo Zrinjski izveo najjači sastav protiv kadeta Radnika. Čovjek je sasvim u pravu za ovu izjavu. A ko i malo prati ženski fudbal zna da niti jedna cura koja ima talent ne može igrati za reprezentaciju ako ne potpiše za SFK-a.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi