Zgusnut raspored i tri nova termina utakmica za Seriju A

Fudbal će se igrati usred ljeta

Zgusnut raspored i tri nova termina utakmica za Seriju A

Plan je da se takmičenje u Seriji A nastavi nekad u periodu od 13. do 20. juna. Istina, ništa još nije sigurno osim da Italijane očekuje haotičan raspored kada se Serija A konačno nastavi.

Da bi se sezona 2019/2020 Serije A odigrala do kraja u normalnom formatu potrebno je odigrati još ukupno 124 utakmice, a postizanje dogovora, nakon perioda natezanja, o medicinskom porotokolu za grupne treninge predstavlja značajan korak ka konačnom cilju - privođenju sezone kraju na terenu.

Konačna odluka o Seriji A i njenon nastavku će biti donesena 28. maja. Tada bi trebao biti određen i tačan datum nastavka takmičenja suspendovanog zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

Prema pisanju italijanske La Reppublice, preostala kola će se igrati tokom devet vikenda, a planirana su i tri "paketa" utakmica sredinom sedmice.

Kako će se Serija A približavati vrhuncu ljeta i velikim vrućinama, apeluje se na kasnije termine utakmica, umjesto tradicionalnih termina za Italijane.

Navodno će u igru biti tri termina za utakmice 16:30, 18:45 i 21:00.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmice Serije A koje su se u prošlosti igrale za vikend su u najvećem broju počinjale u terminu od 15:00h.

Pokoji meč se znao odigrati i u terminima od 18:00 ili 20:45, dok je postojao i rani nedjeljni termin - 12:30h.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi