Zidane i Perez se posvađali zbog jednog fudbalera

Zidane ga nije htio voditi na pripreme

Zidane i Perez se posvađali zbog jednog fudbalera

Francuski stručnjak Zinedine Zidane odlučio je nedavno da se suprostavi razmišljanjima predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Kako danas prenose španski mediji, Perez je insistirao da Zidane vodi mladog norveškog fudbalera Martina Odegaarda na pripreme u Kanadu, dok je Zidane bio protiv toga.

Naime, Perez vidi Odegaarda kao veliku priliku da zaradi na marketingu u Norveškoj, te bi želio da on što prije postavne velika zvijezda, ali ovaj Norvežanin se očito nikako ne uklapa u zamisli Zidanea.

Zidane navodno smatra da se uopšte ne radi o velikom talentu kao što to mnogi smatraju te bi više volio da on ostane u Castilli dok ne stekne potrebno iskustvo. Slično mišljenje o ovom fudbaleru  imali su i njegovi prethodnici na klupi Reala Carlo Ancelotti i Rafa Benitez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, problem Zidaneu predstavlja činjenica da Odegaard u ugovoru ima stavku po kojoj mora trenirati sa prvim timom Reala barem pet dana sedmično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi